Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Jelićeva odluka

Sjednica županije u Pastoralnom centru!?

Damir Jelić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
– Crkvu treba odvajati od države – kaže vijećnik Mosta Zlatibor Tomas. Ostalim vijećnicima lokacija svečane sjednice nije sporna

– Vjernik sam, idem u crkvu, ali ostao sam zatečen, kao i kolege u stranci, time što će današnja svečana sjednica u povodu Dana Karlovačke županije biti u Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta sv. Josipa na Dubovcu. Smatram da Crkvu od države treba odvajati i da je Gradsko kazalište Zorin dom, gdje se i inače održavaju takve sjednice, daleko primjerenije mjesto – kazao nam je Zlatibor Tomas, vijećnik Mosta nezavisnih lista u skupštini Karlovačke županije.

Karlovac bolnica učinkovitiji model dnevnih bolnica u Karlovcu Brža dijagnostika, terapije te manji operativni zahvati za sve pacijente

Tomas smatra da se župan Damir Jelić vjerojatno odlučio svečanu sjednicu ove godine preseliti u Pastoralni centar uz Josipovo nacionalno svetište i crkvu, gdje će biti održana i misa prije svečane sjednice, jer je prije nekoliko mjeseci jednoglasno na Županijskoj skupštini podržana inicijativa župana da Dan županije umjesto u travnju bude 1. svibnja, na blagdan sv. Josipa Radnika. Inače, župan Damir Jelić i svoje je dvije knjige promovirao u Pastoralnom centru, a istu je lokaciju prije nekoliko godina odabrao i za stranački skup HDZ-a.

– Sveti je Josip zaštitnik Hrvatske i Karlovca, dakle on je već godinama i moj zaštitnik i ne vidim razloga da bude i zaštitnik županije. To je već pomalo iritantno i meni kao vjerniku – dodao je Tomas. Ostalim vijećnicima lokacija nije sporna. Ivan Vuković, vijećnik SDP-a i potpredsjednik Županijske skupštine, kaže da je lokacija odabir organizatora. Iako smatra da bi se sekularnost države u županiji trebala više poštovati, kao vjerniku mu ne smeta da svečana sjednica bude u vjerskom objektu.

– Ako smo jednoglasno podržali inicijativu župana da Dan županije bude na blagdan svetog Josipa Radnika, bilo bi licemjerno sada organizatoru sporiti Pastoralni centar kao mjesto održavanja svečane sjednice – smatra Vuković.    

požar Upozorenje policije: 'Nekontrolirano spaljivanje korova može imati ozbiljne posljedice'