Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
1. Škojatlon swim-trek u Pakoštanima

Slatko-slana avantura povezuje tri otočića

Pakoštane
Foto: TZO Pakoštane
Sam Škojatlon za rekreativce nudi kraću, Slatku avanturu od 2,4 kilometra, a Slana se avantura sastoji od dva kruga plivanja i trčanja od 4,8 km

Turistička zajednica Općine Pakoštane organizirala je 1. Škojatlon, zanimljivu i slikovitu swim-trek utrku koja povezuje tri otočića smještena pred samom pakoštanskom lukom i plažama.

Osnovna ideja ove originalne utrke je povezati Sv. Justinu, otočić čija je kapelica postala zaštitni znak Pakoštana, Veli Školj koji se s vršnom gradinom zaštitnički nadvio nad mjestom te Babuljaš, koji upotpunjuje ovaj otočki niz. Startni i završni trk prolaze kroz središte Pakoštana, a dionice na otočićima su kratke, izazovne trail minijature.

– Cilj ove zanimljive utrke je i predstaviti “Slatko-slanu avanturu”, novi turistički proizvod TZ Općine Pakoštane, koja se želi pozicionirati kao prepoznatljiva destinacija pustolovnog i aktivnog turizma, povezujući svoje prirodne i kulturne atrakcije u jedinstven turistički projekt. Prvi korak bio je izrada mreže pješačkih staza koje prolaze najljepšim dijelovima Općine, od dražesnog otoka Vrgade, preko obale i otočića između Pakoštana i Draga, do srednjovjekovne Vrane i PP Vransko jezero – kaže Danijela Vulin, direktorica TZO Pakoštane.

Škojatlon za rekreativce nudi kraću, Slatku avanturu od 2,4 kilometra, a onim ambicioznijima Slanu avanturu od dva kruga plivanja i trčanja od 4,8 km.

Biograd na Moru 'Dan češko-slovačke kulture' održan četvrti put u Biogradu na Moru Ove godine za osnovce i izborni iz češkog i slovačkog