Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Grad Sveta Nedelja za Dan grada dijelio je pohvalnice, nagrade i javna priznanja

Slavlje uz natjecanje u roštiljanju i Jelenu Rozgu

Foto: Grad Sveta Nedelja
Podijeljene su pohvalnice za redovite darivatelje krvi, javna priznanja i nagrada za životno djelo

U povodu obilježavanja Dana grada Svete Nedelje od 13. do 16. lipnja, u goste su stigli brojni visoki uzvanici. Sveta Nedelja i ove je godine bila široke ruke, pa su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljene Pohvalnice za izrazitu humanost iskazanu višestrukim darivanjem krvi, javna priznanja za 2019. godinu te nagrada za životno djelo koja je uz povelju Grada činila i novčanu nagradu u iznosu od 10 tisuća kuna.

Počeli radovi u Ulici dr. Franje Tuđmana, koji su se odgađali čak 40 godina ‘Riješit ću sve što su moji prethodnici izbjegavali’

A na jezeru Kipišće održavao se zabavni dio programa. Najmlađi su uživali u radionicama dječjih vrtića, raznim nastupima uključujući i žonglere te zabavnom animacijskom parku. Već tradicionalna Svetonedeljska roštiljada i ove je godine bila u punom jeku. Čak 27 natjecateljskih ekipa borilo se za nagradu najboljih ćevapčića usprkos oštroj konkurenciji i surovim vremenskim uvjetima. Bogate nagrade organizatora, Turističke zajednice Grada Svete Nedelje kao i nagrade sponzora osvojile su ekipe čiji su ćevapčići bili najfiniji.

U večernjim programima tijekom održavanja Dana grada, posjetitelji su uživali u koncertu klape Cambi i popularne pjevačice Jelene Rozge. Veselje se nastavilo do kasno u noć, a po svemu sudeći, ovo je svakako bila najposjećenija manifestacija.

Dobivši status grada 2006. godine, Sveta Nedelja danas je najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji, ali bez obzira na to, slovi kao jedan od najuspješnijih hrvatskih gradova i po pitanju poduzetništva i kvalitete života, a potvrda tome je i stalni rast broja stanovnika. 

Sveta Nedelja potpisala ugovore Povezat će grad pješačkim i biciklističkim stazama