Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
PREDSTAVLJANJE VIRA U SLOVAČKOJ

Slovaci lani imali više od 100.000 noćenja i 10.000 dolazaka

Vir
Foto: Općina Vir
Slovačka je četvrto emitivno virsko tržište s 12.833 ostvarenih turističkih dolazaka i 108.612 noćenja, što predstavlja rast od 19,5 posto (10.742 u 2017.) u dolascima i 18 posto u noćenjima (92.049)

Na ITF Slovakiatour 2019., najvećem slovačkom sajmu za putovanja i slobodno vrijeme koji slavi 25 godina postojanja, djelatnici Turističke agencije Vir turizam postavili su štand s darovima za posjetitelje sajma te održali prezentaciju otoka na kojoj je dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta, izvijestili su s Vira.

– Odradili smo dobar posao predstavljajući otok i njegovu turističku ponudu, pa je nakon prezentacije bilo prilično upita za Vir. Naravno, posao smo odradili i s turoperatorima, agencijama i turističkim novinarima koji su bili fascinirani brojem Slovaka koji ljetuju na otoku – kazao je Srđan Liverić iz Turističke agencije Vir turizam.

Sajam velik interes za vir Česi će ove godine premašiti broj od 100.000 noćenja

Novi virski štand šarmom je privukao pažnju ne samo slovačkih putnika i turista već i direktora ureda Hrvatske turističke zajednice za Češku i Slovačku Dubravka Miholića, koji se s Viranima družio tjedan ranije na sajmu u češkom Brnu. Slovački dio turističke promocije Vira odrađen je pak od 24. do 27. siječnja s prezentacijom u Bratislavi te uz sudjelovanje brojnih predstavnika slovačkih medija, investitora i poslovnih partnera virske destinacijske kompanije. ITF Slovakiatour kao sajam za putovanja i slobodno vrijeme, jedan je od, kako se ističe, općenito vodećih sajmova u Slovačkoj za turističku industriju i ugostiteljstvo.

– Jubilarni 25. ITF Slovakiatour bio je najposjećeniji dosad, a kako smo jedini iz Hrvatske imali promidžbeni štand, sva je pažnja Slovaka koji se zanimaju za ljetovanje u Hrvatskoj bila usmjerena prema nama – prenose s Vira izjavu Liverića u Bratislavi.

– Slovačka je četvrto emitivno virsko tržište s 12.833 ostvarenih turističkih dolazaka i 108.612 noćenja, što predstavlja rast od 19,5 posto (10.742 u 2017.) u dolascima i 18 posto u noćenjima (92.049). Uz Slovence, Mađare i Nijemce, jedino su Slovaci prošle godine imali više od 100 tisuća noćenja i 10 tisuća dolazaka – poručili su s Vira.

Boćanje Prva drugoligaška polusezona virskih boćara Boćari u zlatnoj sredini – imaju tri pobjede i tri poraza