Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Prva drugoligaška polusezona virskih boćara

Boćari u zlatnoj sredini – imaju tri pobjede i tri poraza

Boćanje
1/2
Foto: Općina Vir
Naš je cilj ove godine ostati u ligi, a to je cilj i za sljedeću sezonu – kaže Darko Bašić

Prvu drugoligašku polusezonu boćari Vira odradili su s polovičnim uspjehom. U šest ligaških kola zabilježili su po tri pobjede i poraza, odnosno sve su domaće utakmice riješili u svoju korist, dok su na gostovanjima zabilježili tri uzastopna poraza. S devet osvojenih bodova virski boćarski Bluzeri točno su na sredini drugoligaške karavane, iza favoriziranih Primoštenaca (16 bodova) i Rašičana (15 bodova) te hvarskog ligaša iz Svete Nedjelje (12 bodova) i Župe dubrovačke s kojom dijele isti učinak u sezoni od devet bodova – izvijestili su s Vira.

Vir Prihvaćen proračun općine Vir za 2019. godinu Od 65 milijuna kuna čak 30 milijuna je za infrastrukturu

Mogu biti zadovoljni

– Dok su na svom prinudnom domaćem terenu Crvenih kuća u Zadru bili poput lavova iz afričkih savana osvojivši puni plijen protiv Otoka (12:10), Župe dubrovačke(18:4) i hvarske momčadi Zlatan Otok (16:6), u gostima su grizli kao mačići s mliječnim zubima – slikovito opisuje učinak Virana Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću. Porazili su Virane Primoštenci (5:17), potom Komolac (8:14) i Hidroelektrana Dubrovnik (10:12). Tek su dubrovački električari Viranima u rezultatski neizvjesnom gostovanju ponudili mogućnost da uzmu koji bod, ali virska momčad bila je nekompletna i u samoj završnici za punat-dva kratka ili tanka.

Foto: Općina Vir

Klape Vir Koncert na Viru Osam klapa i dva zbora za ljepši blagdanski ugođaj

– Imali smo tada šansu, ali je nismo iskoristili. Sudbina nam je bila takva ove polusezone. Na gostovanja smo išli nekompletni te u takvim okolnostima odigrali najbolje što smo mogli. Možda bi u punom sastavu napravili nešto više, ali je to ipak samo nagađanje. Doma smo bili u punom sastavu i u pobjedničkom nizu. U konačnici mislim da možemo biti zadovoljni – prenose s Vira izjavu Darka Bašića, predsjednika virskog boćarskog kluba koji je u jesensku polusezonu Druge HBL ušao sa županijskim zlatom iz kruga te broncom u istoj disciplini s Prvenstva Hrvatske. Pogled unatrag – navode Virani, nudi još ljepšu sliku ne samo županijskih i nacionalnih medalja i trofeja Bašića ili njegovih klupskih kolega, već i četiri uzastopna virska klupska naslova prvaka.

– Virani su se gotovo teleportirali iz Treće ŽBL u Drugu HBL, odnosno došli su na korak do hrvatskog elitnog boćarskog razreda. Premijera u Drugoj ligi nije baš išla po istom scenariju, ali je i daleko od neuspjeha – ističu s Vira.

– Zasad sve ide prema očekivanjima. Znali smo od početka drugoligaške sezone kako nećemo moći računati na Antonija Bilosnića na gostujućim utakmicama, potom smo ostali i bez Marka Kokića, tako da je učinak nakon šest utakmica realan – kazao je Bašić. Posljednju utakmicu polusezone Virani su odradili kod Komolca, momčadi s područja Rijeke dubrovačke koja je dotad imala samo jednu pobjedu, ali ni drugo putovanje na krajnji jug Hrvatske nije donijelo puno radosti. Nije bilo ni previše sreće.

Advent na Viru REXPO 2018. ZAGREB Vir je koncept sunca i mora nadogradio projektom cjelogodišnjeg turizma

– Obje gume odigrali smo neriješeno, odnosno nedostajala nam je jedna boća u tim susretima za pobjedu. U posljednju ruku susreta ušli smo tako sa zaostatkom 4-10, a moglo je biti 8-6 za nas. Tada bi u zadnjim susretima imali veliku šansu, ovako je bilo gotovo nemoguće stići zaostatak – kazao je boćar Virana. Unatoč problemima oko sastavljanja momčadi za gostovanja, Virani su doma napravili što su morali pa uoči skorog nastavka sezone (19. i 20. siječnja) i dolaska drugoplasiranog Hajduka iz Rašice, iz tabora Bluzera dolaze samo dobre vijesti i pozitivna atmosfera. Momčad će, kako navode, biti kompletna, a kako će se u nastavku drugoligaške priče neke utakmice igrati samo nedjeljom, roster ne bi trebao biti okrnjen niti na gostujućim utakmicama.

– Čeka li nas ove zime novo virsko proljeće, odnosno ponavljanje dosadašnjih superiornih izdanja u drugom dijelu sezone svakog ranga natjecanja u kojemu su nastupali – pitaju se s Vira.

Brzi nastavak treninga

– Praktički nije bilo prave pauze kakvu smo dosad imali u nižim ligama, pa brzo moramo nastaviti s treninzima. Dolazi nam jedan od favorita natjecanja, Hajduk iz Rašice, no ako gume odradimo kako treba, mislim da ćemo upisati bodove – optimističan je Bašić. Optimizma ima i kada su u pitanju naredna gostovanja, jer donose nedjeljne utakmice na koje će ići Antonio Bilosnić, najbitniji za štafetno izbijanje i kombinacije u paru i paru u krugu, što virskoj squadri donosi širinu i kvalitetu.

– Imat ćemo više šansi nego dosad, a možda najviše kod Naklica. No to je samo teorija, jer kad misliš da moraš pobijediti, često ne uspiješ. Upravo su Nakličani doma protiv Komolca gubili 4-10 i bili na rubu poraza, pa su do kraja dobili sve discipline. Naš je cilj ove godine ostati u ligi, a to je cilj i za sljedeću sezonu. Tek nakon toga možemo govoriti o nekim drugim planovima, jer bez naše dvorane sve izgleda puno teže. Ne mora to biti dvorana, može i šator ili bilo što drugo, ali samo da je na Viru. Teren u Crvenim kućama u Zadru nije naš i koliko god trenirali, uvijek nas iznenadi. Kada igraš na svom terenu, onda ga imaš u glavi i očima. Crvene kuće ipak nisu domaći teren – zaključak je virskog predsjednika. 

Antonio Bilosnić donio je prve bodove svojoj momčadi u novoj sezoni zabilježili pobjedu 12:10 protiv cetinskog Otoka Boćari Vira pobjedom otvorili premijernu drugoligašku sezonu

Sve više gledatelja na utakmicama

Na gostovanju u Komolcu Virane je gledalo 80 navijača, uglavnom domaće momčadi, pa se brojka gledatelja na šest ovosezonskih utakmica Vira popela na vrlo pristojnih 570, ili 95 gledatelja po utakmici. Najviše ljubitelja boćanja bilo je na derbiju u Šibeniku protiv vodećeg Primoštena koji je pratilo 120 gledatelja - izvijestili su s Vira.

Isti roster kao i na jesen prošle godine

U nastavak drugoligaške sezone boćarski klub Vir krenut će s istim rosterom kao na jesen prošle godine, dakle igrat će: predsjednik i boćar Darko Bašić, voditelj Igor Vučetić, kapetan Ante Kapović, potom Nediljko Buškulić, Toni Kapović, Milivoj Liverić, Antonio Bilosnić, Luka Buterin, Ante Nemarić, Željko Soldo, Božo Deša, Marjan Bukvić i Zoran Marko Kokić.

Vir S gotovo 114.000 noćenja ostvarenih u listopadu Vir je četvrta destinacija u Hrvatskoj Slovenci, Nijemci i Mađari ostvarili najviše noćenja na Viru arheološko istraživanje Lokalitet Smratina na Viru krije misterij dviju crkava u jednoj