Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Koncert na Viru

Osam klapa i dva zbora za ljepši blagdanski ugođaj

Klape Vir
Foto: Općina Vir
Klapsku večer u trajanju oko 70 minuta, vodila je event menadžerica Nina Peroš iz destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ koja je organizirala događaj, dok je sponzor bila Općina Vir

Peti put iza adventsko-božićnih i novogodišnjih zbivanja te uoči blagdana Sveta tri kralja na Viru je održan koncert klapa u župnoj crkvi svetog Jurja. Osam muških, ženskih i mješovitih klapa te dva zbora, što je dosad najveći broj sudionika ili pjevačica i pjevača na virskom božićnom klapskom druženju, izvelo je dvadeset prigodnih pjesama, a na kraju su po tradiciji zajedničkim snagama zapjevali „Narodi nam se“ slaveći blagdan Božića i nadolazeći blagdan Bogojavljenja ili Sveta tri kralja.


Biciklijada Jubilarna 25. biciklijada od Zadra do Vira Šestogodišnja Chiara i vatrogasac Nevio dobili vrijedne bicikle

Božićno-novogodišnji koncert otvorila je virska mješovita klapa „Puntadura“ nakon koje su nastupili ženska klapa „Zikve“ s otoka Pašmana, mješovita zadarska klapa „Maraška“, klapa „Ponistra“ iz Crnog, klapa „Condura“ iz Nina, mješoviti vokalni ansambl kulturno umjetničkog društva „Baul“ iz Petrčana, mješovita klapa „Kolajna“ iz Zadra, ženska klapa „Kandelora“ iz Zemunika Donjeg, klapa „Karmel“ iz Turnja te prvi put na Viru mješoviti ansambl „Ars Cantabile“.

– Zaista je lijepo vidjeti takvo zajedništvo, produhovljeno u Bogu i s mirom u čovjeku – kazao je virski župnik don Tihomir Vulin na samom kraju koncerta kada su Virani pljeskom ispratili sve sudionike za koje je priređen prigodni domjenak u restoranu „Kotarina“.

Klapsku večer u trajanju oko 70 minuta, vodila je event menadžerica Nina Peroš iz destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ koja je organizirala događaj, dok je sponzor bila Općina Vir. 

Sjednica Općinskog vijeća Općine Vir Gotovo 30 milijuna kuna za projekte komunalne infrastrukture održana je prva sjednica Turističkog vijeća Općine Vir Smijenjen direktor Turističke zajednice Vira