Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
održana je prva sjednica Turističkog vijeća Općine Vir

Smijenjen direktor Turističke zajednice Vira

Foto: Općina Vir
Prije nego što je Vučetić razriješen dužnosti, virsko Turističko vijeće odlučilo je o pokretanju postupka za njegovo razrješenje te odbacilo očitovanje bivšeg direktora o razlozima koji su doveli do pokretanja postupka

Početkom prosinca povjerenik Ministarstva turizma Ivan Arambašić pripremio je i sazvao Skupštinu Turističke zajednice Općine Vir na kojoj je, nakon četiri godine, konstituirana Skupština s izabranim članovima Turističkog vijeća i Nadzornog odbora, a tjedan kasnije na prvoj sjednici Turističkog vijeća virskog TZ-a sada već bivši direktor Šime Vučetić jednoglasno je razriješen dužnosti.

Tradicionalna akcija Darovali 64 doze krvi i prikupili 1000 kuna za Zakladu Ana Rukavina

Devet članova Turističkog vijeća također je jednoglasno prihvatilo izvještaj predsjednika TZ-a i načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića (na slici) za razdoblje 2014.-2018., te je donijelo i odluku o raspisivanju natječaja za novog direktora TZ-a.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Prije nego što je Vučetić razriješen dužnosti, virsko Turističko vijeće odlučilo je o pokretanju postupka za njegovo razrješenje te odbacilo očitovanje bivšeg direktora o razlozima koji su doveli do pokretanja postupka.

Sukladno Zakonu o turističkim zajednicama čl. 22., ovlasti direktora turističke zajednice do izbora novog direktora preuzima predsjednik virskog TZ-a Kapović.

Sjednica Općinskog vijeća Općine Vir Gotovo 30 milijuna kuna za projekte komunalne infrastrukture

– Natječaj za izbor novog direktora pripremit ćemo i raspisati što prije, najvjerojatnije u sljedećih 30 dana. Novi će se direktor morati uhvatiti u koštac s novim izazovima i trendovima u suvremenom turizmu te upravljati destinacijom kojoj je dugoročni cilj biti u top 5 hrvatskog turizma uz Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Medulin i Umag – kaže Kapović.