Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
zabilježili pobjedu 12:10 protiv cetinskog Otoka

Boćari Vira pobjedom otvorili premijernu drugoligašku sezonu

Antonio Bilosnić donio je prve bodove svojoj momčadi u novoj sezoni
Foto: Vir
Virski boćarski Bluzeri tek su u posljednjem meču u disciplini osigurali tri bod

Boćari Vira pobjedom su otvorili premijernu drugoligašku sezonu, no iako su nakon dvije ruke imali veliku prednost 10:4, virski boćari Bluzeri tek su u posljednjem meču u disciplini osigurali tri boda.

Neizvjesnost susreta

– Bilo je teško i tvrdo na premijernom dvoboju druge HBL protiv Otoka, ali su Virani napravili najvažnije – pobjedom 12:10 upisali su tri boda. Susret je riješen tek u neizvjesnosti treće ruke pobjedom Antonia Bilosnića u pojedincu protiv Marinka Norca-Keve (13:7).

Prvaci III. HBL-a kreću u novu sezonu Virski boćari ispisuju nove stranice slavne povijesti

Iako su raspleti nakon prve ruke (vodstvo 6:2) i susreta u disciplinama tapeta (vodstvo 10:4) nudili puno razloga za zadovoljstvo i bezbrižnost. No kako je Darko Bašić susret u krugu izgubio od Dinka Botice (23:25), a prethodno je u prvoj ruci izgubio i u pojedincu od Ivana Bilokapića (10:13, nakon što je vodio 9:3!), dva boda za trijumf tražila su se u trojkama (Zoran Kokić, Marjan Bukvić i Božo Deša), Bilosnićevu pojedincu ili parovima u krugu (Luka Buterin, Ante Nemarić) – izvijestio nas je novinar općine Vir Kažimir Škrbić, ističući da je Bilosnić uspio, dok su ostali pali gotovo bez ispaljenog metka.

Foto: Općina Vir

– Virska trojka s izmjenom Igorom Vučetićem popila je ‘batine’ (4:13), a par Buterin i Nemarić uhvatio je tek 25 punata u porazu (25:29) od furioznog Bilokapića i Daria Radoševića. Kako je Bašić prvi potpisao poraz u trećoj ruci, potom par u krugu te trojke, sve su oči barem nakratko bile uperene u Air Bilosnića. Njegova pobjeda značila je i ukupnu pobjedu u meču. Srećom po Bluzere, Antonio je bio pravi, prozračan i lagan, odnosno čovjek odluke – navodi Škrbić.

– Nije bilo lako. Tek sam se u pretposljednjoj ruci odvojio na pet punata razlike, dotad smo stalno bili u punat-dva. Gonili smo se – kaže Bilosnić. To znači da je Bilosnić vodio 9:7, a potom je u vrhunskoj pretposljednjoj ruci uhvatio tri punta za nedostižnih 12:7. Točku na i stavio je 13. osvojenim puntom i pobjedom za svoj savršeni subotnji učinak (pobjede u paru, štafeti i pojedincu).

Obitelj Jednokratna potpora Djeci školska oprema, a roditeljima 2500 kuna pomoći

– Dobro sam valjao pa sam ga prisiljavao da izbijanjima pokušava uhvatiti punte. Iako nije bilo lako, imao sam prednost od početka našeg susreta – opisuje Antonio relativnu muku prvog drugoligaškog susreta. Nije bilo lako, ali moglo je biti i lakše jer je sve moglo biti riješeno već nakon dvije ruke. Bašić je, podsjetimo, imao 9:3 u pojedincu prve ruke protiv Bilokapića, pa je Vir mogao s 8:0 uploviti u susrete druge ruke u kojima je Kokiću za dlaku (poraz 12:13 od Norca-Keve) izmigoljila pobjeda u preciznom.

– U susretu čovjeka s dva imena (Zoran Marko) protiv čovjeka s dva prezimena (Norac-Kevo), Kokić je bio negdje na očekivanom učinku pogodaka (4/11), ali imao je “crvotočinu” na sredini tapeta s pet uzastopnih promašaja, dok je Norac-Kevo unatoč tri početna promašaja pogodio u tom dijelu meča dva puta, prikupivši 7 punata i potrebno samopouzdanje.

Vir najbolji ovogodišnji rezultat Rujan potvrdio najuspješniju i rekordnu virsku turističku priču

Moglo je, dakle, biti 12:0 za virski tim uz dubok naklon i pozdrav cetinskom (drugo)ligašu, jer u brzinskom i štafetnom izbijanju Cetinjani nisu imali miligram šanse – izvještavaju Virani.

– Na kraju je ipak bilo neizvjesno, jer treba shvatiti da se svaka utakmica mora odigrati do kraja. Nema opuštanja. Momčad Otoka inače jako dobro poznajem. Možda u ovom trenutku oni nisu još sasvim uigrani, a to upućuje na to da će sve utakmice, za razliku od treće HBL, biti neizvjesne i tvrde. Otok je solidan, ali ima u Drugoj ligi boljih momčadi – misli Bilosnić koji je ponudio i dodatnu priču prvog virskog meča.

Zadatak savladati terene

– Slabo poznajemo zogove, pa se puno više izbija nego valja. To nam je zadatak: savladati terene kako bi bili bolji u valjanjima. Kakav god bio teren, postoje pozicije na kojima se može uspješno valjati – zaključuje.

Mađar Csongor Lehmann, apsolutni je pobjednik III. Virskog triatlona Hrvatski triatlonci: Vir je najbolja destinacija olimpijskog triatlona

Ovo je zapravo bio samo eufemizam za brege, dolove i kanale koji ‘krase’ zogove Crvenih kuća, tipičnu boćarsku Grbavicu koja boljem poznavatelju prilika i stanja na terenu daje veće izglede.

Virani su tamo već neko vrijeme u treningu i s nekim već odigranim utakmicama još od prošle sezone, ali očito s još nedovoljno iskustva da bi se sasvim opustili kao domaćini. I to bi uglavnom bila priča s premijernog meča, uz činjenicu da je wunderkind Nemarić već u prvom meču izjednačio svoj najbolji rezultat u brzinskom izbijanju (35) uz sedam promašaja, što daje za naslutiti kako će ove sezone pomicati granice.

U ostalim susretima 1. kola II. HBL igrali su: Zlatan otok – Umčani 22:0, Hajduk Rašica – Župa dubrovačka 14:8 i Komolac – Primošten 9:13. Naklice – HE Dubrovnik (nema rezultata).

Umirovljena učiteljica Marica Barišić zahvalila je svojim bivšim đacima Održana 24. jesenska biciklijada od Zadra do Vira 'Vježbala sam na Viru kako se ne bih osramotila'