Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Jednokratna potpora

Djeci školska oprema, a roditeljima 2500 kuna pomoći

Obitelj
Foto: Photo by Alexander Dummer on Unsplash
U iduće četiri godine virska jedinica lokalne samouprave investirat će u gradnju nove vrtićke i školske zgrade

– Osamdesetak prisutnih učenika od 1. do 4. razreda Područne osnovne škole u Viru dobilo je od Općine Vir poklon paket sa školskom i likovnom opremom, dok je njihovim roditeljima na maloj svečanosti u općinskoj vijećnici tradicionalno uručena jednokratna materijalna potpora u visini 2500 kuna za kupnju udžbenika i školskog pribora – izvijestili su iz općine Vir koja je od 224 roditeljska zahtjeva upućena Općini Vir odobrila njih 216 u ukupnom iznosu od 540 tisuća kuna.

Mađar Csongor Lehmann, apsolutni je pobjednik III. Virskog triatlona Hrvatski triatlonci: Vir je najbolja destinacija olimpijskog triatlona

Rješenja je roditeljima predao zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić naglasivši kako će u iduće četiri godine virska jedinica lokalne samouprave investirati u gradnju nove vrtićke zgrade i školske zgrade kapaciteta 300 učenika uz školsku multifunkcionalnu dvoranu. Time bi Općina Vir na svom području zadovoljila sve potrebe djece i njihovih roditelja – ističu s Vira.

– Tako definitivno rješavamo problem nedostatka prostora jer imamo pozitivan trend sve većeg broja djece na Viru – najavio je novi veliki projekt Općine Vir zamjenik načelnika Vučetić. Virani dodaju i da je činjenica kako u Osnovnoj školi Privlaka, kojoj pripada virska područna škola, broji 175 učenika s otoka, što uvelike premašuje učenike s područja Privlake (124) i da je to bio dodatni razlog za još jedan iskorak na otoku. Tvrde da bi time postojeća Područna škola na Viru postala osmogodišnja osnovna škola.

– Na vama je da učite i budete dobri kako biste sutra bili čuvari naše budućnosti – virskim učenicima poručio je donačelnik Vučetić.

Umirovljena učiteljica Marica Barišić zahvalila je svojim bivšim đacima Održana 24. jesenska biciklijada od Zadra do Vira 'Vježbala sam na Viru kako se ne bih osramotila'