Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Novi način funkcioniranja županijskog Stožera civilne zaštite

"Službe su odradile sjajan posao, vraćamo se u normalu, ali ostanimo odgovorni!"

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Od prvog dana situaciju smo stavili pod kontrolu, a tako će biti i ubuduće. Zahvaljujem svim stanovnicima županije koji su se pridržavali propisanih mjera. Naravno, situacija je još uvijek takva da se epidemija može proširiti, zato i dalje moramo ostati odgovorni, poručio je župan Anušić

Po redu 57 sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije posvećena problematici pandemije virusa COVID-19 održana je u petak. Uobičajeno, na sjednici je nazočio samo uži tim Stožera, a većina članova je sudjelovala putem videolinka. Bila je to ujedno zadnja sjednica nakon dva i pol mjeseca gotovo svakodnevnog održavanja sastanaka.

Usprkos koronavirusu, nastavljaju se strateški projekti u Osječko-baranjskoj županiji Autocesta Beli Manastir – Halasica vrijedna 443 milijuna kuna

Zahvala na pomoći

– Županijski stožer i dalje nastavlja s radom, ali u drugačijem režimu. Nećemo više imati svakodnevne sjednice, nego po potrebi, a javnost će priopćenjima redovito biti informirana o aktualnom stanju u vezi s koronavirusom. Zahvaljujem svim stanovnicima naše županije na poštovanju mjera koje su, to naglašavam, još na snazi jer još nije kraj borbe protiv COVID-19 na području naše županije. Zato i dalje poštujmo te mjere, ostanimo odgovorni – rekao je načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović.

Župan Ivan Anušić rezimirao je dosadašnji tijek i aktivnosti u vezi sprječavanja širenja koronavirusa na području Osječko-baranjske županije.

Uz pojačane epidemiološke mjere, KBC Osijek nastavlja (i) redovne aktivnosti Da skrate liste čekanja, radit će popodne i vikendom, na operaciju s testom na COVID-19

– Situacija se promijenila, 11 dana nemamo ni jednu novozaraženu osobu te se vraćamo u normalu, što je prigoda i za osvrt na dosadašnji rad. Bitno je naglasiti da su sve službe svoj posao odradile vrhunski i profesionalno te zahvaljujem svih službama koje su bile sastavni dio Županijskog stožera civilne zaštite, kao i svim drugima koji su nam pomagali. Od prvog dana situaciju smo stavili pod kontrolu, a tako će biti i ubuduće. Zahvaljujem svim stanovnicima županije koji su se pridržavali propisanih mjera, uostalom, i sadašnje stanje rezultat je takvog postupanja. Naravno, situacija je još takva da se epidemija može proširiti, zato i dalje moramo ostati odgovorni i nastaviti se ponašati poštujući socijalni razmak i druge epidemiološke mjere – poručio je župan Anušić.

Prosječna dob 48 godina

Na području Osječko-baranjske županije od početka pandemije ukupno je 131 osoba bila pozitivna na koronavirus. Njihova prosječna dob je 48 godina, s tim da žene čine 56 posto oboljelih, a 44 posto su muškarci. Hospitalizirano je 67 osoba, a do sada je izliječeno 110 oboljelih. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek tako se danas nalaze samo dva pacijenta, dok je 11 pozitivnih osoba na kućnom liječenju. Dužina liječenja je prosječno 15,3 dana.

Uklonjeno 200 ležajeva Dvorana Gradski vrt opet spremna za sport

Preminulo je osam osoba (tri muškarca i pet žena), a sedam je liječeno na respiratoru (četiri muškarca i tri žene). U samoizolaciji je bila ukupno 2271 osoba, a trenutačno ih je 14.