Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ULAGANJA U MLADE U GUNJI

Sredstva za najmlađe, pomoć za školovanje

Ilustracija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Naknade za novorođenčad iduće godine povećat će se, sada su 2000 kuna, a iz općinskog proračuna isplaćivat će se i stipendije za srednjoškolce i studente

Vlasti Općine Gunja sustavno rade na podizanju kvalitete života svih građana Općine, ali i traže načine kako da sve dobne skupine u Gunji imaju određenih koristi od proračuna. Načelnik Općine Gunja Ante Gutić posebno ističe izdvajanja za najmlađe, osnovce, srednjoškolce kao i studente.

Asfaltiranje Hrastove ulice INFRASTRUKTURNI RADOVI Asfaltira se ulica i gradi nogostup u Gunji

Prema njegovim riječima, roditelji svakog novorođenčeta od Općine dobivaju 2000 kuna za njihove potrebe. Najavio je kako je u planu da se ta izdvajanja već sljedeće godine podignu jer su svi svjesni koliko je potrebno sredstava da se osigura sve potrebno za bebu. Za učenike osnovnih škola iz općinskog proračuna osigurane su, uz knjige koje osigurava država, i sve radne bilježnice i potrebne mape.

Uz njih, uskoro će biti raspisan i javni poziv za stipendije učenicima srednjih škola, 350 kuna mjesečno Općina će izdvajati za stipendije srednjoškolaca koji su u najvećoj potrebi. Pri tome treba Općina sufinancira i troškove prijevoza. Nisu zaboravljeni ni studenti pa će tako iz općinskog proračuna biti osigurano 10 stipendija u iznosu od 800 kuna. Stipendije će se isplaćivati tijekom akademske godine, odnosno 8000 kuna po studentu.

Društveni dom Projekt opremanja okupljališta mještana Gunje

– Svi znamo koliko košta školovanje i kakve su sve potrebe. Uz to znamo i kakva je gospodarska slika u ovom dijelu Hrvatske. Stoga smo i odlučili pomoći roditeljima djece, učenika i studenata koliko god to možemo. Voljeli bismo kada bi svi oni u budućnosti i ostali ovdje i tu radili i pridonosili razvoju Gunje – rekao je Gutić.