Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Radovi na uređenju idu po planu

Stara knjižnica uskoro u novom ruhu

Foto: pozega.hr
Do sada je izvedena međukatna konstrukcija i podovi, napravljena su statička ojačanja, a pri kraju su i elektroinstalacijski radovi

Nakon što je početkom svibnja zajedničkim snagama djelatnika Gradske knjižnice i čitaonice te ostalih ustanova Grada Požege uspješno završen proces preseljenja knjižnične građe, započeli su radovi u prostorima stare zgrade koji napreduju prema planu. Najzahtjevniji dio radova je gotov, a završetak ove faze očekuje se u rujnu ove godine.

Gađanje samostrelom Na prvenstvu u Požegi Dubravaši opet najprecizniji

Do sada su u prostoru stare zgrade knjižnice izvedeni podovi i međukatna konstrukcija, napravljena su statička ojačanja, a pri kraju su i elektroinstalacijski radovi. Do kraja mjeseca uslijedit će strojarski radovi, postavljanje nove stolarije, a potom i opremanje.

– Drago mi je što smo krenuli u završetak projekta koji je počeo davne 2006. godine i do sada je koštao oko 16 milijuna kuna. Predugo i preskupo, ali sada ćemo urediti cijeli prostor stare Knjižnice, te nadamo se, staviti knjižnicu u punu funkciju do početka iduće godine. Nadamo se naravno, vrlo brzom otvorenju knjižnice u punom obimu, za potpuni korisnički užitak – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom posljednjeg obilaska radova.

Poklonio nagradu Šampion Kulenijade donirao obitelj u potrebi

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje knjižnice počeli su radovi u prostorima stare zgrade, dok je reprezentativni fond knjižne građe od 11.700 najtraženijih i najčitanijih naslova privremeno preseljen u obližnji prostor u Kanižlićevoj ulici, gdje je dostupan čitateljima.

Ova faza radova vrijedna je dva milijuna kuna, a radove izvodi tvrtka L-projekt. 

Puljašić potpisao ugovor s Hrvatskim vodama U Požegi će sufinancirati sanaciju triju opasnih klizišta