Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Puljašić potpisao ugovor s Hrvatskim vodama

U Požegi će sufinancirati sanaciju triju opasnih klizišta

Foto: pozega.hr
Na sastanku u Zagrebu dogovoreno je da će Hrvatske vode sufinancirati sanaciju triju požeških klizišta s 363.000 kuna, a Grad Požega uložit će 297.000 kuna

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić u Zagrebu je potpisao ugovor o sufinanciranju sanacije klizišta s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem. Hrvatske vode potpisale su sa županima, gradonačelnicima i načelnicima 60 ugovora o sufinanciranju sanacije klizišta čime je obuhvaćeno 112 od 137 klizišta ukupne vrijednosti 54,9 milijuna kuna, od čega 32,4 milijuna kuna sufinanciraju Hrvatske vode.

Reciklažno dvorište Odvajanje otpada U Industrijskoj ulici Požega dobiva novo reciklažno dvorište

Potpisivanju su prisustvovali i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Hrvatske vode sufinanciraju troškove sanacije klizišta i odrona nastalih djelovanjem erozija i bujica kojima je ugrožena javna infrastruktura županijskih i nerazvrstanih cesta, a udio u sufinanciranju određen je prema indeksu razvijenosti. Procjene govore da klizišta u svijetu naprave 10 milijardi dolara štete te od njih nastrada i do 10 tisuća ljudi godišnje.

U slučaju Grada Požege riječ je o sufinanciranju projektne dokumentacije i geomehaničkog istraživanja radova na trima klizištima – u ulicama Marka Marulića, Marina Držića i Marije Jurić Zagorke te Ivana Mesnera. Navedenu uslugu Hrvatske vode sufinancirat će iznosom od 363.000 kuna, a Grad Požega 297.000 kuna.

Najsigurniji grad Vrijedno priznanje Požega proglašena trećim najsigurnijim gradom