Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Bogat i raznolik program na ovogodišnjoj Adventuri

Stereo MC’s, Belan & Fiumensi, Cubismo, Sassja i Kristijan Molnar za Novu u Šibeniku

1/3
Foto: Grad Šibenik
Žanrovska lepeza kvalitetnih izvođača kao i festivalski koncept dočeka na trima pozornicama unutar stare gradske jezgre, kao prava prijestolnica urbane, koncertne scene, ističe Šibenik kao najoriginalnije mjesto za doček nove godine – poručio je gradonačelnik Željko Burić

Na najljepšem šibenskom trgu, Trgu Republike Hrvatske, smjestila se glavna pozornica ovogodišnjeg dočeka gdje će Šibenčane i njihove goste u Novu uvesti britanske legende hip-hop i elektroničke dance glazbe Stereo Mc’s. Čast da zagrije publiku pripala je energičnoj Sassji koja je glazbenu scenu osvojila već prvim singlom.

Izvrstan primjer suradnje Maslinari na otoku Kaprije dobili vlastitu uljaru

Kombinacijom reggaea, duba, dancehalla i britkih tekstova osvaja publiku na nastupima uživo, a na dočeku u Šibeniku, nakon kraće koncertne stanke, predstavit će i nove singlove. U Perivoju Roberta Visianija publika će se zabavljati uz Nenu Belana & Fiumense i Cubismo, a sve ljubitelje klupske glazbe na Maloj loži očekuje jedan od najuspješnijih DJ-a u regiji - Kristijan Molnar.

Jedini plastic-free festival

– Svake godine nastojimo biti drukčiji te u Novu godinu ući na što originalniji način, što smo dokazali lanjskim dočekom s brojnim izvođačima predvođenim makedonskim magom Kirilom Djaikovskim i Davidom Leoneom, Kawasaki 3P-om, The Frajlama, Affter Affairom i Roof AW-om, a vjerujem kako ćemo u tome uspjeti i ovog puta. Šibenik gostima postaje sve poželjnija destinacija i u zimskim mjesecima zbog kvalitetnog programa koji nudi naš projekt prvog i jedinog plastic-free Adventa u Hrvatskoj. Žanrovska lepeza kvalitetnih izvođača kao i festivalski koncept dočeka na trima pozornicama unutar stare gradske jezgre, kao prava prijestolnica urbane, koncertne scene, ističe Šibenik kao najoriginalnije mjesto za doček nove godine – poručio je gradonačelnik Željko Burić.

Šibenik Osmijeh na licu biciklista unatoč pljusku

I ove godine najbolji božićni sajam na obali započinje na blagdan sv. Nikole, u petak 6. prosinca. U Adventurinom Parkiću (Perivoj Roberta Visianija) na pozornicu staje Edo Maajka, jedan od najpoznatijih repera u regiji. Tjedan dana nakon prvog koncerta u Parkiću, u petak 13. prosinca, red dolazi i na Malu ložu. Čast da prve nastupe na novoj lokaciji šibenskog božićnog sajma pripala je trima damama: Jeleni Radan i članicama dua Meritas Meri Jaman i Aniti Valo. Njihova dugogodišnja suradnja rezultirala je glazbenim konceptom When Tomorrow Comes u kojem ova tri osebujna vokala interpretiraju pjesme izvođača koji su utjecali na njihov glazbeni put.

Bogati i raznoliki programi Adventure grad će tijekom prosinca zaviti u božićno ruho. Oni kojima se najmlađi najviše vesele – radionički programi Adventurice – kreću u subotu, 7. prosinca kada svoja vrata otvara Galerija Matija. Prodaja rukotvorina i prigodnog asortimana u okviru Adventurinog Sajmića ove godine seli se na Medulić, a trajat će od 15. do 26. prosinca. Šibenčani su nakon završenog javnog poziva odabrali ponudu ovogodišnjih sajamskih kućica. Osim tradicionalne blagdanske ponude - bakalara, bunceka i variva, moći će se isprobati i japanski Takoyaki, odnosno tjestenina s morskim plodovima, pečenica i jaja u tortilji, grah s kobasicom… Popularni buncekebab dobiva konkurenciju u sarmburgeru, dok će pašticada od tune, pijani bakalar, pidoče u čaši i bakalar na meksički „braniti“ ponudu morskih specijaliteta.

Šibenik Održan prvi međunarodni festival dječjeg folklora

Bogat gastro izbor

Naći će se još i jelenjih i veprovih kobasica, šibenskih luganiga, različitih vrsta burgera, pivskih juha u zapečenom kruhu, mljevenih kobasica crne slavonske svinje umotanih u tortilju, pršuta i sira umotanog u pispalj, a uz sve to moći će se zasladiti, osim tradicionalnom ponudom fritula i palačinki, još pokojom delicijom – slatkim božićnim kruhom, kolačićima Madelaine, heljdinim minipalačinkicama “picco poff”, pivskim tiramisuom ili pak rakijama posluženim u čokoladnim čašicama kreativnog naziva – “griotta ne probat”! Uz kuhano vino, posjetitelje očekuje bogat izbor raznih pića te craft piva.

– Zadovoljni smo ponajprije kvalitetom pristiglih ponuda koje su najbolje u odnosu na prijašnje godine. Uzevši u obzir sve spomenuto - ponajprije kvalitetu ponuda, a vodeći računa o raznovrsnosti, odabrali smo deset najboljih i istodobno dali priliku nekolicini novih ponuđača – rekao je 
zamjenik gradonačelnika Paško Rakić. 

Sjajna posezona Šibenik u listopadu posjetio rekordan broj gostiju