Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
POŽEGA POMAŽE MLADIMA U ŠKOLOVANJU

Stipendije će primati 67 studenata i učenika

Foto: Požega.hr
Na svečanosti u gradskoj vijećnici stipendije je primilo još 30 studenata i pet učenika

Temeljem odluke Povjerenstva za dodjelu stipendija, Grad Požega dodijelit će u 2021. godini ukupno 67 stipendija, od kojih 32 idu prošlogodišnjim stipendistima.

ZAPREŠIĆ DONIO NIZ MJERA Za najamninu 2000 kuna mjesečno, iseljenima po 5000 kuna pomoći

Na svečanosti u gradskoj vijećnici stipendije je primilo još 30 studenata i pet učenika koji su gradskim stipendistima postali 1. siječnja ove godine. U gradskom se proračunu za tu namjenu u ovoj godini planira 600 tisuća kuna.

– Od svake nove godine puno toga očekujemo, vjerujem da tako i od vas mnogo toga očekuju vaši roditelji i vaša okolina. Moj je savjet da se ne obazirete na tuđa očekivanja i da idete svojim putem, budite prije svega sebi na ponos pa onda drugima. Vjerujte u sebe i gradite sebe, a mi ćemo se potruditi da vam makar malo olakšamo vaše školovanje. Želim vam da ostvarite svoje želje i ciljeve i da se, ako je moguće, vratite u našu sredinu – poručio je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

VUKOVARSKO RODILIŠTE Mali Elon prva vukovarska beba u 2021. godini

Unatrag nekoliko godina Grad je povećao iznos pojedinačne studentske stipendije prvo sa 750 na 850 kuna, dok ona danas iznosi 1000 kuna. Uz to, uvedeno je stipendiranje darovitih srednjoškolaca čija je iznos stipendije prvo bio 400 kuna, dok je on sada podignut na 500 kuna.