Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ulaganja u infrastrukturu

Stiže prva tartanska atletska staza

1/10
Foto: Grad Vukovar
Radove na rekonstrukciji atletske staze obišao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima

Za manje od dva mjeseca Vukovar će dobiti svoju prvu tartansku atletsku stazu koja se gradi na nogometnom stadionu u Ulici 204. Vukovarske brigade. Najavio je to gradonačelnik Vukovara Ivan Penava prilikom obilaska radova na rekonstrukciji staze.

Škola Nikole Andrića nije obnovljena od 1991. godine i opasna je za djecu i nastavnike IZABRAN IZVOĐAČ RADOVA Stečeni uvjeti za početak obnove OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, koja nije obnovljena od 1991.

– Projekt gradnje atletske staze s tzv. tartanskom podlogom izvodi se u suradnji s Hrvatskim atletskim savezom i u to smo zahvaljujući sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara uložili 3,3 milijuna kuna. U tijeku je postavljanje same staze, njezina završnog sloja, što obavlja talijanska tvrtka Mondo, ovlašteni proizvođač i izvođač radova koji ovakve poslove obavlja u skladu s licencama za održavanje natjecanja najvišeg ranga – rekao je Penava.

Važne investicije Počinju radovi na obnovi javne rasvjete

Nakon postavljanja završnog sloja tartana atletska staza bit će opremljena svom popratnom opremom neophodnom za održavanje domaćih i međunarodnih natjecanja. Gradonačelnik je rekao da je cijeli projekt usmjeren k tome da Vukovar i njegovi građani dobiju moderan objekt otvorenoga tipa. Završetak rekonstrukcije atletske staze ne znači i kraj ulaganjima grada u ovaj sportski objekt budući da su u planu dodatni radovi. Naime, planira se rušenje zida oko stadiona i gradnja novih prostora i tribina što će ovom objektu u cjelini dati novo ruho i vizualno ga učiniti puno ljepšim, ali što je još važnije, osigurati da se građani Vukovara slobodno koriste svim njegovim sadržajima. Prema Penavinim riječima, sredstva za daljnja ulaganja osigurana su iz fondova EU.