Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Oprez ne smije popustiti

Stožer CZ-a naložio dodatnu kontrolu poštivanja mjera o radu tržnica

Foto: bpz.hr
Stožer poziva sve građane da poštuju mjere fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju

Samo jedan slučaj zaraze koronavirusom u 15 dana zabilježen je u Brodsko-posavskoj županiji do petka, 24. travnja.

Platforma “lokalno2go” omogućit će online kupnju domaćih proizvoda Uz “pametne tržnice” do zdrave domaće košarice na kućnu adresu

No, bez obzira na povoljnu epidemiološku situaciju i mali broj oboljelih, županijski Stožer civilne zaštite i nadalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ-a, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju. Svim područjima koja imaju tržnice u svojim mjestima naloženo je strogo pridržavanja mjera o distanciranju i higijenskim standardima propisanim odlukom o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 – Stožera CZ-a RH od 8. travnja.

Uočeno je na da se na pojedinim tržnicama propisane mjere (prozirne barijere, uporaba rukavica i fizičko distanciranje kupaca i trgovaca) ne poštuju te stoga Stožer CZ-a Brodsko-posavske županije nalaže dodatnu kontrolu poštivanja propisanih mjera o radu tržnica.

Županijski Stožer civilne zaštite U preventivnim mjerama pomažu i dronovi

Na temelju upute Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, ukinuta je noćna smjena u tzv. COVID-19 ambulantama pri domovima zdravlja.