Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Još nije vrijeme za popuštanje mjera

Stožer nije podržao inicijativu o ukidanju propusnica

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Mislimo da bi kretanje bez ograničenja moglo dovesti do pogoršanja epidemiološke situacije te molimo građane za razumijevanje, poručio je načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković

Nakon sastanka s predstavnicima lokalnih samouprava, na sjednici Stožera civilne zaštite BPŽ-a nije podržana inicijativa Grada Slavonskog Broda i 16 općina o ukidanju propusnica. Obrazlažući ovu odluku, načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković naveo je da je procjena epidemiologa da su iduća dva do tri tjedna ključna u borbi protiv ove bolesti te da se u skladu s tim treba pridržavati dosadašnjih mjera koje se mogu svesti pod slogan – ostanite doma!

Suradnja za uspjeh 3 Za samozapošljavanje 200 tisuća kuna potpore

– Županijski stožer ne podržava inicijativu da se omogući kretanje 115.000 građana bez ograničenja na prostoru jednog grada i 16 općina. Mislimo da bi takav pristup mogao dovesti do pogoršanja epidemiološke situacije te molimo građane za razumijevanje, jer još nije vrijeme za popuštanje mjera. Nismo protiv udruživanja u manje cjeline nekoliko susjednih jedinica lokalne samouprave, ali predlažemo da se takve inicijative najprije iskomuniciraju sa županijskim stožerom civilne zaštite, strukom, odnosno epidemiolozima te da se nakon toga formaliziraju sporazumom – rekao je Bošnjaković.

Župan Danijel Marušić naglasio je da je epidemiološka situacija u županiji trenutačno povoljna te da su mjere koje su dosad poduzimane dale rezultate. Ipak, on je upozorio da podaci o broju oboljelih i broju zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji opominju na odgovornost.

Potvrđen prvi slučaj zaraze zdravstvene djelatnice u Brodsko-posavskoj županiji “Budimo ozbiljni, nije vrijeme za šale i izbjegavanje mjera”

– Danas nije pitanje kako zaobići policijske punktove i kako ući u neku lokalnu sredinu s propusnicom ili ne daj bože bez nje. Danas je pitanje kako biti odgovoran, jer svi imaju pravo na zdravlje i život – poručio je Marušić.