Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
EPIDEMIJA

Stožer poziva na pridržavanje donesenih epidemioloških mjera

Stožer poziva na pridržavanje donesenih epidemioloških mjera
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije na čelu sa Stjepanom Bošnjakovićem ističe da svatko mora biti svjestan svoje odgovornosti za vlastito i zdravlje ljudi oko sebe.

S najnovijom odlukom nacionalnog Stožera civilne zaštite sukladno kojoj ugostiteljski objekti, cafe barovi i noćni klubovi mogu raditi najkasnije do 24 sata, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije oglasio se s presjekom stanja u ovoj županiji vezano uz epidemiju koronavirusa.

Dječji dom Sv. Ana Korona odgodila radionicu

I te brojke pokazuju da i u Brodsko-posavskoj županiji raste broj novozaraženih te da okupljanje po noćnim klubovima i na moruočigledno rezultiraju povećanim brojem zaraženih. Tako je Stožer 11. kolovoza izvijestio o 1 novom slučaju zaraze koronavirusom u županiji.

Već dan poslije broj novozaraženih porastao je na 5 da bi u četvrtak imali 4 novozaražene osobe. Prema informacijama iz Stožera u petak je BPŽ ponovno imala 5 novih slučaja zaraze koronavirusom. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije do petka narastao je na 200 dok je broj aktivnih 32. Pod mjerom samoizolacije na području županije bilo je 108 osoba.

Od 1967. godine kutinski je bazen omiljeno ljetno okupljalište Kutinčani se na gradskom bazenu mogu bezbrižno osvježiti unatoč koronavirusu

– Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a za sprečavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – ističu iz Stožera.