Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Predstavnici županije

Studijski posjet institucijama EU u Bruxellesu

Studijski posjet
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
U županiji kažu da je putovanje dio aktivnosti projekta “ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije”

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na čelu sa županom Božom Galićem sudjelovalo je u studijskom posjetu institucijama Europske unije u Bruxellesu, i to u vrijeme Europskog tjedna regija i gradova. Županijsko izaslanstvo brojilo je 16 osoba, a činili su ga predstavnici upravnih odjela Vukovarsko-srijemske županije i predstavnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije. U županiji kažu da je putovanje dio aktivnosti projekta “ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije” prijavljenog u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga “Poziv na iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć”, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Vukovarci u Poznanju Županija se predstavila na sajmu u Poznanju 'Poljake je oduševio moj šumski i med od kestena'

Inače, provedba projekta počela je 1. rujna 2016. i trajat će do 31. ožujka 2019. Istaknuto je da se i na taj način želi pridonijeti usmjeravanju razvojnih procesa u Vukovarsko-srijemskoj županiji u svrhu poboljšanja uvjeta za održivi razvoj, povećanju konkurentnosti i postizanju zadovoljavajuće razine kvalitete života jačanjem kapaciteta županijske Razvojne agencije za upravljanje projektima financiranim iz ESI fondova, putem podizanja kompetencija djelatnika javnopravnih tijela u Vukovarsko-srijemskoj županiji za pripremu i provedbu projekata te putem promocije ESI fondova provođenjem informativno-edukativnih aktivnosti na području Vukovarsko-srijemske županije.

Sajam Sajam Na Danima Slavonije u Zagrebu sudjelovali i OPG-ovi iz županije

Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 1,4 milijuna kuna od čega EU financira 85 posto. Upravljačko tijelo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a posredničko tijelo Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Uime Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije na studijskom putovanju sudjelovao je ravnatelj Ilija Cota sa suradnicima. 

Vukovar Za realizaciju dva županijska strateška projekta 55 milijuna kuna Istok Hrvatske dobiva skladište za povrće i voće, suvremeni laboratorij...