Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Započela druga sezona školske lige u futsalu

Sudjeluje 30 osnovnih škola iz cijele županije

1/8
Foto: Zadarska županija
Župan Božidar Longin otvorio je natjecanje u pratnji načelnika Poličnika i zastupnika Davora Lončara simboličnim izvođenjem kaznenog udarca

U Poličniku je svečano otvorena druga sezona futsal lige osnovnih škola Zadarske županije. U ligi će sudjelovati 30 osnovnih škola iz grada Zadra i Zadarske županije s više od 400 natjecatelja. Natjecanje organizira Županijski savez školskog sporta uz pokroviteljstvo županije, a u skupini C, kojoj je domaćin bila škola u Poličniku, uz domaćine, prvi krug natjecanja odigrali su učenici osnovnih škola iz Nina, Paga i Ražanca.

Osnovna škola Vladimira Nazora Završena energetska obnova škole u Škabrnji

– Školski sport iznimno je bitan za zdrav razvoj učenika i stoga želimo na cijelom prostoru Zadarske županije potaknuti učenike na sportske aktivnosti. Želja nam je da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva i steknu nova iskustva koja će pamtiti cijeli život. Ove ćemo godine iz županijskog proračuna u školski sport uložiti oko milijun kuna, a prema potrebi, taj će se iznos i povećati – najavio je zadarski župan Božidar Longin, koji je otvorio natjecanje u pratnji načelnika općine Poličnik i saborskog zastupnika Davora Lončara simboličnim izvođenjem kaznenog udarca.

Županijski savez školskog sporta ZŽ-a ove je godine nastavio s povećanjem broja sportova. Nakon muške košarkaške i rukometne lige te ženske odbojkaške lige za srednje škole, lani je pokrenuta futsal liga za učenike osnovnih škola, a od ove godine i ženska odbojkaška liga osnovnih škola u kojoj će se natjecati 15 ekipa.

Obilazak Župan posjetio djelatnike Postaje granične policije Gračac

– Želja nam je animirati mlade sportom, pozitivno utjecati na rast i razvoj te sportskim manifestacijama poticati interes za zdrav način života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja. U futsal ligi sudjeluju gotovo sve osnovne škole u županiji, a zahvaljujući potpori Zadarske županije, plaćeni su im svi troškovi, uključujući prijevoz, baš kao i u ostalim školskim natjecanjima koje organiziramo – istaknuo je koordinator natjecanja Frane Kardum.