Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Sudjelujte u izboru zaslužnih u Zagrebačkoj županiji

Foto: Zagrebačka županija
Predloženi kandidat za dodjelu javnog priznanja treba u svojoj sredini uživati ugled uzorna djelatnika i stručnjaka ili je posebno zaslužan za Zagrebačku županiju i Republiku Hrvatsku u promicanju njezina suvereniteta, samostalnosti i samobitnosti na općeprihvaćenim načelima suvremenog svijeta

I ove će godine Zagrebačka županija dodijeliti javna priznanja domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama zaslužnim za gospodarski, društveni i kulturni razvoj županije te njezino promicanje u zemlji i svijetu. Stoga iz županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj, odnosno da predlože kandidate do 15. svibnja, do kada je natječaj za ovogodišnje dobitnike javnih priznanja otvoren.

Jasni kriteriji

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja, kojim predsjeda župan Stjepan Kožić, u natječaju je navelo jasne kriterije tko može biti nominiran te tko može nominirati. Tako predloženi kandidat za dodjelu javnog priznanja treba biti istaknuti pojedinac ili pravna osoba koji su svojim kontinuiranim i izuzetno važnim gospodarskim, kulturnim, znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom ostvarili doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unapređenju stanja i razvitka pojedinih djelatnosti u Zagrebačkoj županiji, odnosno međunarodnoj promidžbi navedenih djelatnosti. Predloženi kandidat za dodjelu javnog priznanja treba u svojoj sredini uživati ugled uzorna djelatnika i stručnjaka ili je posebno zaslužan za Zagrebačku županiju i Republiku Hrvatsku u promicanju njezina suvereniteta, samostalnosti i samobitnosti na općeprihvaćenim načelima suvremenog svijeta. Kao jedan od kriterija navodi se i ostvaren rezultat u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Zagrebačke županije koji mora biti mjerljiv.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije mogu podnijeti članovi Županijske skupštine, radna tijela, župan Zagrebačke županije, građani, udruge građana, poduzeća, vjerske zajednice, kulturne, sportske i druge ustanove.

Jedan predlagatelj može predložiti do dva kandidata, a prijedlog za dodjelu javnih priznanja mora sadržavati životopis predloženog kandidata za dodjelu javnog priznanja, odnosno odgovarajuće podatke za pravnu osobu koju se predlaže za dodjelu javnih priznanja, uz temeljito obrazloženje razloga predlaganja, odgovarajuću dokumentaciju i podatke o predlagatelju ispunjene na obrascu koji je dostupan na internetskoj stranici županije, www.zagrebacka-zupanija.hr. Prijedlozi se mogu podnijeti poštom, na adresu Zagrebačka županija, Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja, Ulica grada Vukovara 72/V, 10.000 Zagreb u zatvorenoj omotnici, s napomenom “Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije u 2023. godini” ili mailom, na adresu e-pošte z.skupstina-o.uprava@zagrebacka-zupanija.hr.

Prošlogodišnje povelje

Lanjska dodjela javnih priznanja održana je 14. srpnja, na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije. Povelje županije dodijeljene su Josipu Jakopaču iz Svete Nedelje, Juri Miškoviću iz Brckovljana, Vjekoslavu Kovačiću iz Mraclina i OPG-u Tomislav Kralj iz Vrbovca. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dobili su Đurđa Havidić iz Velike Mlake, Mladen Čop iz Jastrebarskog, Puhački orkestru Rozga iz Rozge, Josipi Bilić iz Donjeg Stupnika, Tamburaški zbor Gaj Zaprešić te vinogradarstvo i vinarstvo obitelji Tomac.

Sve po planu, gradnja završena za 15 mjeseci Za crkvu u Kravarskom županija daje dodatnih 250 tisuća eura ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Za programe i projekte udruga 1,165.000 eura Tradicionalna uskrsna izložba u prostorijama Zagrebačke županije Zadrugari iz 12 učeničkih zadruga izložili svoje kreativne radove