Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sve po planu, gradnja završena za 15 mjeseci

Za crkvu u Kravarskom županija daje dodatnih 250 tisuća eura

Foto: Zagrebačka županija
U Kravarskom je nakon potresa stradalo šestotinjak objekata, a danas je još devet obitelji u montažnim objektima

U svega godinu i tri mjeseca završeni su radovi na izgradnji nove crkve svetog Križa u Kravarskom. U tijeku je unutarnje uređenje, a posvećenje crkve planirano je za prvu nedjelju nakon Uskrsa. Zagrebačka županija temeljem javnog poziva za njezinu izgradnju dodijelila je 1,4 milijuna eura, a crkvu je s načelnikom Općine Kravarsko Vladom Kolarcem obišao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

– Neizmjerno mi je drago što je izgradnja išla po planu i što će nova crkva uskoro opet biti središte vjerskog života ovoga kraja – rekao je Kožić istaknuvši da će županija dodijeliti dodatnih 250 tisuća eura kako bi financijska konstrukcija bila zatvorena.

– Od travnja prošle godine, kada smo raspisali javni poziv za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom, za što nam je Vlada RH oslobodila decentralizirana sredstva, potpisano je 75 ugovora u vrijednosti od 16,6 milijuna eura – rekao je Kožić dodavši kako je za područje općine Kravarsko potpisano osam ugovora ukupne vrijednosti 1,8 milijuna eura. Načelnik Kolarec zahvalio je županiji i Vladi RH na financijskoj pomoći, a posebno je istaknuo doprinos obrtnika i tvrtki s područja općine Kravarsko koje su se uključile u izgradnju. U Kravarskom je nakon potresa stradalo šestotinjak objekata, a danas je još devet obitelji u montažnim objektima.

– Prva crkva koja je izgrađena na starim temeljima seže u 18. stoljeće, u Drugom svjetskom ratu porušena je druga crkva. Nadam se da će ova trajati dulje od sto godina – rekao je velečasni Siniša Blatarić i dodao da se župljani vesele danu posvete crkve.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Za programe i projekte udruga 1,165.000 eura Tradicionalna uskrsna izložba u prostorijama Zagrebačke županije Zadrugari iz 12 učeničkih zadruga izložili svoje kreativne radove ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Za oboljele od psorijaze osigurano 82.290 eura