Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u kontinuiranom zasjedanju

Sustav funkcionira i nema dramatičnih situacija, ali situaciju treba shvatiti ozbiljno

1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Županijski stožer precizno je regulirao provođenje nadzora i utvrđivanje prekršitelja koji ne poštuju odluku državnog Stožera o ograničavanju društvenih okupljanja te rada u trgovini i u uslužnim djelatnostima

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije održao je još jednu u nizu sjednica, a o zaključcima i novim mjerama postupanja u vrijeme epidemije koronavirusa javnost su izvijestili na konferenciji za novinare. Dr. Ante Cvitković iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ kao i ravnatelj slavonskobrodske bolnice dr. Josip Samardžić izvijestili su da je na području Brodsko-posavske županije potvrđena još jedna osoba s oboljenjem od COVID-19 te ona ima blaže simptome bolesti.

Protuepidemijska mjera Županija privremeno ograničila rad sa strankama

Županijski stožer precizno je regulirao provođenje nadzora i utvrđivanje prekršitelja koji ne poštuju odluku državnog Stožera o ograničavanju društvenih okupljanja te rada u trgovini i u uslužnim djelatnostima.

Kazne za prekršitelje

– Zadužili smo stožere gradova i općina na području županije da putem svojih operativnih snaga civilne zaštite provode nadzor. Utvrdi li se da neki od poslovnih subjekata krši zabranu rada, izdaje mu se odmah usmeni, a u roku od 24 sata i pismeni nalog o prestanku rada ili zatvaranju. Ako ne postupi u skladu s nalogom, o tome se izvještava županijski stožer i Centar 112, koji prekršitelja prijavljuju Državnom inspektoratu na daljnje postupanje – izvijestio je Bošnjaković.

Županijski stožer CZ-a dopustio je veleprodaju i maloprodaju roba, repromaterijala i drugih artikala neophodnih za funkcioniranje poslovnih subjekata u djelatnostima graditeljstva, industrije prometa i poljoprivrede, državnih institucija te trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, ali uz poseban režim.

Suradnja za uspjeh 3 Za samozapošljavanje 200 tisuća kuna potpore

Župan Danijel Marušić naglasio je da je iz uputa koje je donio stožer vidljivo da nema dramatičnih situacija koje bi dovele do pojačanog straha kod stanovništva. On je istaknuo da su mjere koje su poduzete na nacionalnoj i županijskoj razini dobre.

– Ova virusna bolest nije nepoznanica epidemiolozima, liječnicima i drugim ljudima koji se time bave. Može se očekivati još oboljelih, jer to je takva bolest, ali ono što je bitno i na što ja opet upućujem je da sustav funkcionira – rekao je Marušić.

Razgovor sa zamjenikom župana Stjepanom Bošnjakovićem I ranjive bi skupine mogle imati stalni posao

 

Teretni promet na dva GP-a

Od petka u ponoć na snazi je novi režim tranzitnog prometa kroz RH koji podrazumijeva da se od tri granična prijelaza u Brodsko-posavskoj županiji teretni promet može odvijati preko graničnih prijelaza u Staroj Gradiški i Slavonskom Šamcu, ali ne i u Slavonskom Brodu.