Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Župan Tomašević pozvao žitelje županije da se u doba epidemije brinu o sebi i drugima

Svatko od nas odgovoran je za pridržavanje mjera zaštite

1/3
Foto: pszupanija.hr
S obzirom na povećan broj poziva građana na broj 112, ravnatelj Službe civilne zaštite Slavko Marinac zamolio je građane da ne zovu bez prijeke potrebe taj broj, nego broj 113 na koji će im se javiti volonteri Crvenog križa i objasniti sve što ih zanima

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pozvao je sve stanovnike županije da se u doba epidemije koronavirusa pridržavaju i provode sve mjere zaštite. Podsjetivši na napore koje Vlada RH, Nacionalni stožer civilne zaštite, ministarstva te stožeri svih županija, gradova i općina poduzimaju kako bi se zaštitilo stanovništvo, on je naglasio da su mjere, odluke i potezi koje se donose često rigorozni, no oni i moraju biti takvi. Dodao je da je najvažnije da odluke donosimo i sami te da svatko od nas mora biti osobno odgovoran za pridržavanje i provođenje mjera zaštite.

Podjela hrane u školama Županija potpisala ugovor za projekt Obrok za 5 – faza IV

Studenti pod nadzorom

– Koronavirus pogađa osobe starije životne dobi, osobe već narušenog zdravstvenog stanja te bismo o tim osobama trebali najviše skrbiti. Molim vas i apeliram na svakoga od nas da se držimo najvažnijih uputa, a to su svakako često pranje ruku te obavezno držanje socijalne distancije – poručio je Tomašević.

On je izrazio zadovoljstvo povoljnim epidemiološkim stanjem u Požeško-slavonskoj županiji koje je, kako je rekao, rezultat svih mjera koje se provode te rada epidemiologa, zdravstvenih djelatnika, policije i drugih.

– Važno je napomenuti da ne čuvate samo sebe nego i svoju djecu, svoju obitelj, svoju okolinu. Ako netko putuje, neka se pridržava propisa prilikom povratka – rekao je Tomašević te iskazao zahvalnost svim zdravstvenim djelatnicima, djelatnicima policijske uprave, članovima Stožera civilne zaštite i svima ostalima koji daju svoj obol u rješavanju problema s koronavirusom.

Kako u susjednoj Osječko-baranjskoj županiji ima puno zaraženih i kako su studenti koji studiraju u Osijeku dobili pozive da se isele iz studentskih domova, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Vedran Neferović naglasio je da će sve osobe koje odlaze i dolaze iz Osijeka biti evidentirane i pod kontrolom.

Brojni sudionici u “Mimohodu pobjednika” obilježili obljetnicu početka Domovinskog rata U Pakracu je neprijatelju slomljena kičma i prije potpisivanja Sarajevskog primirja

Rade i dva laboratorija

S obzirom na povećan broj poziva građana na broj 112, ravnatelj Službe civilne zaštite Slavko Marinac zamolio je građane da ne zovu bez prijeke potrebe taj broj, nego broj 113 na koje će im se javiti volonteri Crvenog križa i objasniti sve što ih zanima.

– Dom zdravlja i zdravstvene stanice u svim općinama i gradovima rade i dostupne su putem mobitela 24 sata svih sedam dana u tjednu – istaknuo je ravnatelj Marijan Višaticki.

Rade i dva laboratorija u Pakracu i Požegi, a formirane su i dvije ambulante za oboljele od koronavirusa.

Iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo naglasili su da je opremljenost zaštitnim sredstvima za sada zadovoljavajuća.

Pokladno jahanje župe Bučje Dokaz da konjogojstvo u Slavoniji ostaje i opstaje

Građani koji imaju pitanja u vezi epidemije koronavirusa mogu se obratiti načelniku županijskog Stožera civilne zaštite Vedranu Neferoviću putem telefona na broj 098/362-923 ili na e-mail vedran.neferovic@pszupanija.hr ili pak na brojeve ambulanti za koronavirus u Požegi (095/340-0019) i Pakracu (095/9824-362).