Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Podjela hrane u školama

Županija potpisala ugovor za projekt Obrok za 5 – faza IV

Foto: pszupanija.hr
Vrijednost projekta je 991.270,67 kuna, a u ime Požeško-slavonske županije ugovor je potpisao zamjenik župana Vedran Neferović

Svečano potpisivanje ugovora za projekt “Obrok za 5 – faza IV“ održano je u Virovitici. Vrijednost je projekta 991.270,67 kuna. U ime Požeško-slavonske županije kao korisnika sredstava ugovor s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisao je zamjenik župana Vedran Neferović. Nositelj je projekta Požeško-slavonska županija, a partneri su 11 osnovnih škola kojima je osnivač Županija.

Obilježen Dan europskog broja 112 Civilna zaštita bit će jedan od stupova zaštite i spašavanja

Projekt je izradio Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije te je uspješno apliciran na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (2019./2020.)”, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj je projekta ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to u obliku podjele hrane u školama. Ciljana je skupina oko 1050 djece, od kojih su većina korisnici dječjeg doplatka.

U Požegi predstavljen 1,26 milijuna kuna vrijedan koncertni klavir Instrument koji će Glazbenoj školi otvoriti mnoga vrata i mogućnosti

– Ovaj je poziv jedna od mjera kojom Ministarstvo utječe na ublažavanje siromaštva i socijalne isključenosti djece – kazala je ministrica Vesna Bedeković.