Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovačka županija

Svečano dodijeljene Plakete i Nagrade za životno djelo

1/9
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Nagrade za životno djelo pripale su Dubravku Deliću, umirovljenom generalu HV-a Izidoru Češnjaju te Mladenu Kuki

Karlovačka županija dodijelila je Javna priznanja za 2019. godinu. Svečana dodjela Plaketa i Nagrada za životno djelo održana je na Starom gradu Dubovcu, izvijestili su iz Županije.

Općina Rakovica Baraćeve špilje posjetitelje primaju od davne 1892. godine

Kako zbog situacije uzrokovane virusom COVID-19 ove godine nije bilo moguće održati svečano obilježavanje Dana Karlovačke županije, dobitnici priznanja, u nazočnosti predstavnika županijske izvršne i zakonodavne vlasti, preuzeli su svoja zaslužena priznanja. 

Dobitnicima su Plakete i Nagrade za životno djelo uručili župan Karlovačke županije Damir Jelić i predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić te zamjenici predsjednika Županijske skupštine Jadranka Golubić i Ivan Vuković.

Ovogodišnji dobitnici Plaketa su: Nikola Car, za poseban doprinos u razvoju sporta i promidžbu Karlovačke županije; Nataša Lemić, za poseban doprinos u društvenom aktivizmu i društvenom radu u zajednici; Ivanka Vukas Grdić, za izniman doprinos u humanitarnom radu i promicanju vrijednosti Domovinskog rata; Josip Prahović za poseban doprinos u razvoju inovacija i njihovoj uspješnoj primjeni u gospodarstvu i tvrtka Maksim Trade Energija d.o.o. Žakanje, za izniman doprinos u razvoju gospodarstva Karlovačke županije.

karlovac Predstavljen projekt gradnje Centra Nikola Tesla

Nagrade za životno djelo pripale su Dubravku Deliću, za dugogodišnje djelovanje kojim je svojim društvenim angažmanom i gospodarskim aktivnostima pridonio razvitku i promociji Karlovačke županije, umirovljenom generalu Hrvatske vojske Izidoru Češnjaju, za poseban doprinos u obrani Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata na području Karlovačke županije te Mladenu Kuki, za izniman doprinos u razvoju planinarstva, speleologije i ekspedicionizma te promidžbu županije. Kako general Češnjaj zbog bolesti nije mogao nazočiti svečanosti, nagradu je umjesto njega preuzela njegova kćerka Ines Češnjaj, a u ime nagrađenih se inspirativnim govorom zahvalio Dubravko Delić.