Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Vrijedan 1,8 milijuna kuna

Svečano otvoren novi vrtić u Kukljici

1/4
Foto: Zadarska županija
U novim prostorijama uređen je sanitarni čvor, čajna kuhinja, novi sustav grijanja i hlađenja te je kompletno opremljena prostorija za dnevni boravak s pratećim didaktičkim pomagalima

U Kukljici su svečano otvorene nove prostorije Dječjeg vrtića "Manulica". U gradnju vrtića ukupno je uloženo 1,850.000 kuna, a najveći dio - 73 posto, odnosno 1,350.000 kuna, stiglo je iz europskih i nacionalnih fondova preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Zadarske županije, dok je Općina Kukljica iz proračuna izdvojila 500.000 kuna.

Za projekte u županiji potpisani ugovori vrijedni 11 milijuna kuna Obnovit će se bolnica Ugljan i škole u Škabrnji i Gračacu

Novi vrtić koji se prostire na 160 metara četvornih trenutačno pohađa devetero djece, a može primiti dvadesetero mališana. U novim prostorijama Dječjeg vrtića "Manulica" uređen je sanitarni čvor, čajna kuhinja, novi sustav grijanja i hlađenja te je kompletno opremljena prostorija za dnevni boravak s pratećim didaktičkim pomagalima.

- Prvi vrtić otvorili smo na katu općinske zgrade prije 14 godina. Kako propisi nalažu da vrtić mora biti u prizemlju, pokrenuli smo projekt gradnje i uređenja novog vrtića, a sve to ne bismo mogli bez potpore države i Zadarske županije, odnosno bespovratnih sredstava nacionalnih i europskih fondova. Sadašnje i buduće generacije Kukljičana na tome su im iznimno zahvalne - naglasio je načelnik Marin Boško.

Župan Božidar Longin vrijedan 9,3 milijuna kuna Otvoren novi vrtić za 92 mališana iz Nina

Župan Božidar Longin ustvrdio je da, iako Zadarska županija nije osnivač dječjih vrtića na svom području, već su to gradovi i općine, uvijek rado pruža potporu gradnji i rekonstrukciji vrtićkih objekata, jer je skrb o najmlađima županijski prioritet. U tom smislu Zadarska je županija odobrila pomoć i za realizaciju ovoga projekta u Kukljici.

- Ključ svakoga uspjeha je – čovjek, a naša je misija, stoga, ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost ove općine, naše županije i naše Hrvatske upravo na njima - rekao je župan Longin te istaknuo kako su Zadarska županija i brojne jedinice lokalne samouprave povećale iznos naknada za novorođenčad. Tako je u prošloj godini iz proračuna Zadarske županije isplaćeno gotovo 2,3 milijuna kuna za 1221 novorođeno dijete, a u prvih osam mjeseci ove godine već je isplaćeno gotovo dva milijuna kuna za 786 djece.

Vjetroelektrani Korlat obnovljivi izvori energije Počela gradnja vjetroelektrane Korlat, bit će dovoljna za opskrbu 50.000 kućanstava

- Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u posljednje dvije godine uložilo je novac u 21 vrtić na području Zadarske županije. Treba svakako naglasiti da je u mandatu aktualne Vlade na nacionalnoj razini obnovljeno 500 vrtića, a 157 novih otvoreno što pokazuje koliko je prepoznata važnost kvalitetnih uvjeta za vrtićku djecu, ali i ravnomjernog razvoja svih krajeva naše domovine jer su vrtići izgrađeni i u brojnim novim naseljima - kazala je Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku čestitavši lokalnim vlastima na uspješnoj realizaciji ovog projekta i prepoznavanju potrebe ulaganja u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja.