Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
vrijedan 9,3 milijuna kuna

Otvoren novi vrtić za 92 mališana iz Nina

Župan Božidar Longin
1/8
Foto: Zadarska županija
Roditelji su sretni, a gradonačelnik Emil Ćurko zadovoljan jer su riješili dugogodišnju potrebu za novim vrtićem

U Ninu je svečano otvoren novosagrađeni dječji vrtić. Gradnja je trajala godinu dana, a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za ruralni razvoj i Grada Nina u iznosu od 9,3 milijuna kuna. U vrtić “Morska vila” upisano je 92 djece s ninskog područja. Roditelji su sretni, a gradonačelnik Emil Ćurko zadovoljan jer su riješili dugogodišnju potrebu za novim vrtićem.

Četiri jedinice lokalne samouprave zajednički planiraju budućnost Jedinstven projekt – Nin, Vir, Privlaka i Vrsi činit će prvu pametnu mikroregiju u zemlji

– Novi vrtić je popunjen pa ćemo za nekoliko godina trebati ili proširiti ovaj ili graditi novi jer djece ima – kaže Ćurko.

Zadovoljni su i djelatnici vrtića koji će odsad raditi u suvremenim i moderno opremljenim prostorima.

– Sad imamo vrtić s pet odgojno-obrazovnih skupina, dvije jasličke i tri vrtićke. Imamo vrtić po mjeri djece u kojem ćemo ih pripremati ne samo za školu nego i za život – rekla je ravnateljica vrtića Irena Ćuk.

Župan Božidar Longin rekao je da mu je drago što nazoči otvaranju ovog vrtića jer Zadarska županija izdvaja znatna sredstva za potrebe djece, za povećanje nataliteta.

Županija uz podršku lokalnih zajednica izdvaja znatna sredstva za školski sport U školske sportske objekte uloženo četiri milijuna kuna

– Posebno mi je drago što je već popunjen kapacitet, čestitam vam na tome. Mi koji smo ta znatna sredstva izdvojili nadamo se da ćemo ih dogodine izdvojiti još više kada vidimo da ova mjera ima takav rezultat. Polazak u vrtić za djecu je šok jer se prvi put odvajaju od roditelja i sigurno je da je roditeljima itekako bitno u kakve će ruke djeca doći, a vidjevši ravnateljicu i njezin tim te ovaj krasan prostor, siguran sam da djeca iz Nina neće doživjeti nikakav šok, da će se dobro snaći u ovom prostoru. Želim im ugodan boravak – rekao je župan.