Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Mališani su bili dobri i slušali roditelje

Sveti Nikola darivao najmlađe Virane

Foto: Vir
Sveti Nikola je iz golemih vreća mališanima dijelio slatkiše

Sveti Nikola nije imao izbora ove godine: sve je virske mališane darivao čokoladicama i bombonima, jer su svi – kako se uvjerio u Dječjem vrtiću “Smješko” i Područnoj osnovnoj školi na Viru – bili dobri te slušali svoje mame, tate, vrtićke tete i učiteljice, ali i ne samo to, izvijestili su s Vira.

Grad Šibenik Dobili bojanke i drvene bojice Šibenski mališani uče kako pravilno razdvajati otpad

– Dragi Sveti Nikola, bili smo dobri i slušali i pomagali mami i tati, djedu i baki i pospremali sobu, kuhali ručak, čuvali brata i seku – napisali su polaznici “Smješka” i tu poruku, da se ona vidi, zna i prenese, ostavili nasred vrtića. Uz činjenicu da su lijepo očistili čizmice te ih ostavili uz prozore, iz Virskog lista navode da su istaknuli i još nešto: “Voljeli bismo dobiti poklone. Mi smo djeca iz vrtića “Smješko”. Veselimo se tvom dolasku“.

Sve su to Svetom Nikoli potvrdile same tete i učiteljice, pa je iz golemih vreća rado svima podijelio slatkiše.

No nije to bilo sve, jer su uz Svetoga Nikolu bile i dobre vile koje su se rado igrale i s mališanima dočekale omiljenog dječjeg sveca, a prije toga im izvele predstavu u kojoj je Sveti Nikola nadmudrio Krampusa i ostale nevaljalce. A kada je završio s poslom i podjelom slatkiša u vrtiću “Smješko”, Sveti Nikola posjetio je virske osnovnoškolce koje je također, iz istih razloga, darivao slatkišima. Događaj je organizirala destinacijska kompanija Vir turizam, dok su predstavu i animacijski dio odradili Samarcanda i Plesna škola Lana, izvijestili su s Vira.

dva nova predškolska objekta U vrtićima u pet godina čak 500 djece više

Također, djelatnici Dječjeg vrtića “Smješko” sa svojim su mališanima izradili prigodne božićne ukrase koje su prodavali na svečanosti otvaranja Adventa na Viru, kako bi od prikupljenih sredstava kupili slikovnice i igračke za Odjel pedijatrije Opće bolnice u Zadru. Prikupljeno je 3644 kuna kojima će se pomoći rad Odjela pedijatrije u Općoj bolnici u Zadru, istaknuli su s Vira