Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Pleternici se pripremaju za proslavu Dana grada

Sveti Nikola donosi slatke pakete, zgrade i ceste

Sveti Nikola nosi darove za Pleterničane
1/2
Foto: Grad Pleternica
Poseban poklon za sugrađane ove je godine koncert Krunoslava Kiće Slabinca u školskoj sportskoj dvorani OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici, s početkom u 21 sat

U Pleternici se i ove godine užurbano pripremaju za proslavu Dana grada. Blagdan svetog Nikole biskupa ovdje već godinama slovi kao najsvečaniji dan, kada Pleterničani s ponosom slave nebeskog zaštitnika. Dio je to adventske čarolije koja obavija grad, posebno uređen u blagdanskom ruhu.

Umirovljenici U Pleternici odlučili uljepšati blagdane starijim sugrađanima Umirovljenici će prvi put dobiti božićnice

Kao i svake godine, sveti će Nikola uoči Dana grada u suradnji s Moto klubom Bulls razveseliti najmlađe, predškolce i osnovnoškolce te im donijeti slatki poklon. Četvrti je to put zaredom kako pleternički motoristi organiziraju ovu veselu manifestaciju uz podršku gradonačelnice Antonije Jozić i njezina zamjenika Domagoja Katića. Veseli klinci i klinceze zahvalili su darežljivim djedicama na motorima na najljepši način – veselim iskrenim dječjim smijehom. Osim sv. Nikole i Bullsa, mališanima će na usluzi biti i njihova uvijek vedra i nasmijana prijateljica Maša.

pleternica Bivše kino postat će multimedijalna dvorana

Na sam Dan grada 6. prosinca, osim pregršt gostiju koji posjećuju grad, sveti će Nikola kao i uvijek pohoditi Pleternicu i darivati svoje sugrađane. Ponekad ih razveseli slatkim paketom, a ponekad pokojom novom zgradom, cestama i ostalim slasticama, skladno pakiranim u nove obrise grada. Očekuje se da će tako biti i ove godine. Program počinje u 10.30 polaganjem vijenaca kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima. U 11 sati na rasporedu je sveta misa u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa, nakon koje slijedi svečana sjednica Gradskog vijeća. Bit će to prigoda za podsjećanje na mnoge projekte koji su realizirani te da se zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama uruče nagrade i priznanja. Poseban poklon za sugrađane ove je godine koncert Krunoslava Kiće Slabinca u školskoj sportskoj dvorani OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici, s početkom u 21 sat.

Dugo Selo Dugo Selo obilježilo 21 godinu postojanja Za Dan grada nagrade zaslužnim građanima Bećarac Slavonsko blago s UNESCO-ova popisa kulturne baštine Bećarac će biti temelj razvoja turizma u Pleternici