Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Radovi su pri kraju

Tehno park za razvoj poduzetništva u Garešnici

Garešnica
Foto: Grad Garešnica
Gradnja Tehno parka u Poduzetničkoj zoni Kapelica najveća je investicija koja se u Garešnici financira europskim novcem

Izgradnja Tehno parka u Poduzetničkoj zoni Kapelica ušla je u završnu fazu. Tehno park najveća je investicija koja se u Garešnici financira europskim novcem. Izvođač radova je tvrtka AB gradnja d.o.o. iz Karlovca. Taj je projekt, podsjetimo, odobren u okviru Javnog poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“ koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a financira se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Grad Garešnica, te su partneri na projektu Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Garešnica i Poduzetnički inkubator Bios.

Garešnica Konačno riješeni imovinsko–pravni odnosi Energetska obnova općinske zgrade

– Krajnji rok za dovršetak Tehno parka je 1. lipnja, no kako sada stvari stoje vjerujem da će ga izvođač dovršiti i prije toga roka. Uskoro ćemo početi s gradnjom pristupne ceste Tehno parku i Poduzetničkoj zoni, a ubrzo će uslijediti i otvaranje same zone što će donijeti mogućnost novog zapošljavanja. Želimo u grad uvesti poduzetničku klimu, dati do znanja potencijalnim investitorima da smo spremni, ali i ohrabriti neke na otvaranje poduzeća – rekao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

Cilj projekta je podizanje konkurentnosti postojećih poduzeća i poticaj otvaranju novih na širem području Garešnice i Bjelovarsko-bilogorske županije kroz stvaranje infrastrukturnih preduvjeta i inovativnog poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 21,5 milijuna kuna od čega Europska unija financira 92,11 posto odnosno 19,8 milijuna kuna. 

Garešnica Garešnica Kod Autobusnog kolodvora gradit će se prvi rotor Garešnica Sjednica garešničkog DVD-a Očekuje se gradnja vodovoda u Dišniku