Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Projekt IQM Destination Požega

Turistima koji dolaze u Slavoniju mora se ponuditi 7 dana aktivnosti

NA PREDSTA- VLJANJU projekta u Požegi gradonačelnik Darko Puljašić poručio je: – Potrebna nam je pomoć stručnjaka u upravljanju destinacijom
Foto: Grad Požega
Suradnja, sinergija u destinacij i komunikacija učinit će snažnijim turizam Požege i županije

Sustavno poticanje i provođenje upravljanja kvalitetom u destinaciji cilj je projekta IQM Destination Požega, kojega su u Požegi predstavile Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli. Kako je istaknuto, suradnja, sinergija u destinaciji, komunikacija i poticaj za kvalitetu učinit će turizam Grada Požege i Požeško-slavonske županije konkurentnijim i snažnijim. Predstavljanju su prisustvovali gradonačelnici, načelnici i predstavnici turističkih zajednica Požeško-slavonske županije.

Vukovar - kolona sjećanja besplatan prijevoz Grad Požega organizira put u Vukovar - prijavite se!

– Sami, svatko za sebe, ne možemo napraviti ništa. Grad Požega kao središte županije u najboljem slučaju turistima može ponuditi dva dana. Ako ne odu u Kutjevo, Lipik, Veliku, Kaptol, mi nismo napravili ništa. Moramo turistima koji dolaze u Slavoniju moći ponuditi sedam dana aktivnosti i raznolikosti. Potrebna nam je pomoć stručnjaka u upravljanju destinacijom. Mi nismo jedni drugima konkurencija, već potpora. Prvi smo koji imamo gotov projekt – rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Naglasak je na inovaciji, kreativnosti i povezanosti koja u projektu IQM Destination Požega veže privatno i javno partnerstvo u destinaciji i okruženju, sa svim partnerima koji utječu na kvalitetu u turizmu. Potiče se suradnja s nacionalnim (Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, HGK) i međunarodnim institucijama (EC, UNWTO), te svim destinacijskim subjektima radi izmjene znanja i iskustva. Integralnim sustavom kvalitete u destinaciji konceptualno postavljenim na ovaj način želi se u Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji implementirati kvalitetu koja potiče kontrolirani napredak u proizvodima i uslugama u destinaciji. Implementacijom ovog projekta pokušava se riješiti ujednačenost kvalitete usluge i ponude u destinaciji. Projektom IQM Destination Požega autorice Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli žele postaviti standard da se destinacijom upravlja u pravom smislu riječi, ali i stvaraju nove ekonomske vrijednosti.

Gari Cappelli U Benkovcu predstavljeni natječaji za ruralni turizam Malim gospodarstvima i 
OPG-ovima novac za turizam

Projekt je zamišljen u tri faze kroz dvije do tri godine realizacije. Požeška destinacija će započeti prvu fazu po odobrenju projekta HTZ, kao prva destinacija u Slavoniji koja je započela zajedno takav projekt upravljanja kvalitetom u destinaciji. Nositelji projekta su Grad Požega te turističke zajednice Grada Požege i Požeško slavonske županije, a podržava ga Ministarstvo turizma. Početak realizacije projekta očekuje se u proljeće, kada će se održati početna grupna edukativna radionica s prezentacijom projekta svim prijavljenim partnerima.