Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U Benkovcu predstavljeni natječaji za ruralni turizam

Malim gospodarstvima i 
OPG-ovima novac za turizam

Gari Cappelli
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ministar turizma Gari Cappelli kaže da je za jačanje konkurentnosti turizma ove godine izdvojeno 24 milijuna kuna

U organizaciji biogradske LAG Laure, u Benkovcu je održana prezentacija natječaja za ruralni turizam.

– Ove godine izdvojili smo gotovo 24 milijuna kuna za projekte namijenjene jačanju atraktivnosti i konkurentnosti turizma. Posebnu pažnju kroz program posvećujemo i razvoju turizma na kontinentu, dalmatinskom zaleđu i otocima, održivom razvoju, korištenju novih digitalnih tehnologija te povezivanju poljoprivrede i turizma – istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Župan je obiteljima poželio da budu sretni u novim stanovima Na ugovor o najmu Sedam obitelji dobilo ključeve stanova

Sredstva su dostupna subjektima malog gospodarstva i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere. Kroz mjeru A podupire se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude smještajnih objekata, kroz mjeru B potiče se razvoj posebnih oblika turizma, podupiru se i zabavni, adrenalinski i tematski parkovi, tradicijski mali ploveći hoteli, obnova i uređenje izletničkih drvenih brodova tradicijske izgradnje te kreiranje paket-aranžmana novih turističkih proizvoda za tržišta posebnih interesa.

Kopački rit Razvoj turizma Gostoljubivost znatno povećava broj gostiju

Mjera C odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, kroz sufinanciranje javno dostupnih defibrilatora u ugostiteljskim objektima na otocima i na brodovima za krstarenje Jadranom, uz obveznu edukaciju djelatnika te sufinanciranje inovativnih IT tehnologija vezanih za digitalnu interakciju s gostima, kao i aplikacije. Mjera D odnosi se na prepoznatljivost pa će se tako financirati plasman otočnih proizvoda. Potpore se dodjeljuju u iznosu od 20.000 do 400.000 kuna, ovisno o izabranoj mjeri.

Poticaji u poljoprivredi U Gradskoj knjižnici 18. rujna LAG Laura predstavlja natječaje u Benkovcu