Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U Gradskoj knjižnici 18. rujna

LAG Laura predstavlja natječaje u Benkovcu

Poticaji u poljoprivredi
Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija
Zainteresirani do 13. prosinca mogu podnositi prijave na natječaj za sufinanciranje projekata u poljoprivredi

Prezentacija natječaja “Bespovratna sredstva u poljoprivredi i ruralnom turizmu“ koje organizira LAG Laura, namijenjena svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava, održat će se 18. rujna 2018. u Benkovcu u Gradskoj knjižnici u 18 sati. Ondje će voditelj LAG-a Laura Ivan Čupić predstaviti aktualne natječaje iz poljoprivrede i ruralnog turizma kako bi se zainteresirani upoznali s karakteristikama natječaja.

LAG Laura Ministarstvo turizma Odobreno sedam projekata LAG-a Laura

– Prezentacija je nastavak uspješne suradnje LAG-a Laura s potencijalnim korisnicima, s obzirom na to da je LAG Laura od osnutka sudjelovao kao nositelj, partner, suradnik ili koordinator na više od 130 projekata iz područja turizma, kulture, poljoprivrede i javne infrastrukture temeljem kojih su odobrena bespovratna sredstva u iznosu većem od 20 milijuna kuna – istaknuo je Ivan Čupić i dodao kako svi zainteresirani do 13. prosinca mogu podnositi prijave na natječaj za sufinanciranje projekata u poljoprivredi, tip operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ Programa ruralnog razvoja RH. Intenzitet javne potpore iznosi 100%, a iznos po projektu je 15.000 eura. 

Natječaj za program potpora u području ribarstva otvoren je do 2. studenoga, a dodjeljuje se od 5000 do 50.000 kuna Županija dijeli brojne potpore, javite se! Počela utrka za županijske potpore za razvoj poljoprivrede i ribarstva