Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Na ugovor o najmu

Sedam obitelji dobilo ključeve stanova

Župan je obiteljima poželio da budu sretni u novim stanovima
1/4
Foto: Zadarska županija
Na prošlogodišnjoj listi prvenstva Ureda državne uprave Zadarske županije za grad Benkovac bilo je 90 podnositelja zahtjeva

U Benkovcu je održana svečanost uručenja ključeva i potpisivanja ugovora o najmu s korisnicima nacionalnog Programa stambenog zbrinjavanja koji se nalaze na listi prvenstva grada Benkovca. Ovom prilikom, uručeni su im ugovori o najmu i ključevi stanova u državnom vlasništvu.

Župan Longin ističe kako je bitan ravnomjeran razvoj zdravstva u svim područjima županije Oko dva milijuna kuna za zdravstvene ustanove stiglo je iz fondova EU Otočni domovi zdravlja dobili novu opremu, obnovljene i neke zgrade

Riječ je o stambenom zbrinjavanju korisnika koji se nalaze na listi prvenstva Ureda državne uprave po modelu davanja u najam stana u državnom vlasništvu, kojima je stambene jedinice osigurao Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Na prošlogodišnjoj listi prvenstva Ureda državne uprave Zadarske županije za grad Benkovac bilo je 90 podnositelja zahtjeva.

Foto: Zadarska županija

Ključevi stanova dodijeljeni su za sedam obitelji, odnosno 29 članova njihovih kućanstava. Dvjema peteročlanim obiteljima - Zorana Zrilića te Mladena Franjkića ključeve je svečano uručio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar, u pratnji zadarskog župana  Božidara Longina i gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića.

- U Benkovcu smo uselili sedam obitelji. Pokazuje se povećanje broja zahtjeva i povećanje stambenog zbrinjavanja kako u Benkovcu tako i u Zadarskoj županiji. Ono što je bitno da je RH podigla proračun pa smo osim dodjele stanova ugovorili i gradnju nove zgrade u Gradu Benkovcu kao i dodjelu građevinskog materijala. Sa županom i gradonačelnikom napravili smo godišnji plan koji će se bazirati na cijeloj županiji i ono što veseli je to da mlade obitelji s malom djecom žele ostati na ovim područjima - kazao je Mažar.

Obilazak Područne škole u Vrani uređena područna škola u Vrani Šezdesetak đaka odsad na nastavu u jednoj smjeni

Župan Božidar Longin čestitao je obiteljima koje su uselili u svoje stanove te je zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj projekt ostvari.

- Prije ove svečanosti u gradskoj upravi smo održali radni sastanak s gradonačelnikom Benkovca i suradnicima na kojem smo dogovarali vrlo konkretne projekte, uglavnom infrastrukturne. Razgovarali smo o korištenju sredstava iz fondova EU za gradnju odvodnje i vodovoda, projektima u poljoprivredi i zdravstvu te odredili prioritete koje ćemo konkretizirati u sljedećih nekoliko mjeseci. Kulminacija svega su upravo ove dvije mlade obitelji koje su dobile ključeve stanova. Iznimno mi je drago zbog njih i želim im da u svojim novim domovima budu sretni - istaknuo je župan Longin.

Foto: Zadarska županija

Gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić također je iskazao zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja za sedam tamošnjih obitelji.

- Kao što smo prošle godine rješavali stambeno pitanje naših branitelja, tako nastavljamo i ove godine. Dogovorili smo gradnju nove zgrade kapaciteta 15 stanova i mogu izraziti zadovoljstvo i sreću da smo uspjeli. Ovo pokazuje skrb i brigu za naše obitelji i želimo poslati jednu novu sliku grada Benkovca - rekao je Bulić.

Završena sanacija luke: Postignut iskorak u lučkoj infrastrukturi Saniran gat i obala u Turnju za tri milijuna kuna Župan Božidar Longin susret s novinarima Moramo nastaviti širiti pozitivnu klimu jer će tako županija više napredovati