Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Razojna Agencija

Tužio šefa zbog otkaza, a sad njega tuži šef zbog narušenog ugleda

Mile Sokolić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Imam dojam da nemam ravnopravan status u tom institucionalnom pogledu. Tužbu bivšeg šefa Šegrta već sam dobio iako ju je predao 4. siječnja, a moj se spor nije pomaknuo s mjesta, kaže Mile Sokolić

Iako je Mile Sokolić zbog nezakonitog otkaza bivšeg direktora Razvojne agencije Karlovca Viktora Šegrta, i svog tadašnjeg šefa, tužio još u srpnju prošle godine, njegov se radni spor nije pomaknuo s mjesta. No, u međuvremenu, 4. siječnja njegov je bivši šef tužio njega, a Sokolić je tu tužbu već dobio na očitovanje, svega četiri dana nakon podnošenja tužbe na karlovački sud. 

Karlovac I Karlovcu 15.000 eura Za besplatan internet po parkovima, trgovima, muzejima....

- Imam dojam da, od kada je sve počelo, nemam ravnopravan status u tom institucionalnom pogledu. Čak su sindikat i moj odvjetnik pisali požurnice za moj radni spor koji bi trebao imati prioritet, ali još ništa. S druge strane tužba mog bivšeg šefa koji me tuži i traži naknadu štete od 30.000 kuna od mene jer sam mu, kako je naveo 'nanio neprocjenjivu štetu govoreći neistine o njemu, njegovom načinu poslovanja, te sam mu tako u javnosti narušio ugled, čast i dobar glas' je tu. Ipak, bez obzira na to kako će se sve završiti,  žao mi je Viktora Šegrta, jer on je žrtva svojih političkih mentora koji su ga instruirali u bunkeru vladajuće stranke. Sve što je radio, meni je govorio, radio je da njih zadivi – poručio je Mile Sokolić na tiskovnoj. 

Vojarna Luščić Grad Karlovac Udrugama i klubovima prostor u najam za 50 lipa po kvadratu

Dodao je da je o neprimjerenom ponašanju bivšega šefa htio govoriti i pred Nadzornim odborom tvrtke, ali mu nisu omogućili, pa je svoju priču podijelio s javnosti. Od tada su ga se u potpisanim izjavama Šegrtu i županu Damiru  Jeliću, 'odrekli' dotadašnji kolege s posla gdje se ograđuju od njegovih izjava, kazao je, iako je s većinom dobro surađivao i pomagao kolegama u radu.

- Kakvi su to menadžeri kada djelatnike prisiljavaju da potpisuju takve izjave. To je dno dna, ljudska mizerija. Nisam ja ljut na te ljude, žao mi ih je. Takve sam stvari doživljavao na poslu u bivšem sustavu.

- Šegrt je mlad čovjek i nije mu ovo trebalo, jer stvari koje je on dobacivao kroz smijeh, meni nisu smiješne, jer sam zbog njih na početku rata skoro glavu izgubio. I to njegovo hvaljenje projektima, poput Aquatike, u kojoj je Razvojna agencija odradila svega jedan posto posla, govore u prilog tome da ima probleme s percepcijom vlastite važnosti – dodao je Sokolić.

arheološka istraživanja vrijedna preko pola milijuna kuna Zanimljivo otkriće najstarije ulice u Karlovcu