Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
16 reprezentacija

U Arenu stižu reprezentacije Njemačke, Rusije, Španjolske...

Arena Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Europsko rukometno prvenstvo za igrače do 18 godina traje od 9. do 19. kolovoza. Utakmice se igraju u Varaždinu i Koprivnici

Od 9. do 19. kolovoza Varaždin ponovo postaje centar sportskih zbivanja kao jedan od domaćina Europskog prvenstva u rukometu za uzrast do 18 godina. Organizator natjecanja je Hrvatski rukometni savez, a suorganizatori su gradovi Varaždin i Koprivnica. Šesnaest reprezentacija će se u 56 utakmica boriti za zlatnu medalju.

Završnica u Varaždinu

Od četiri skupine koje igraju na prvenstvu, u Varaždinu će nastupiti reprezentacije iz skupine C i D: Mađarska, Njemačka, Rusija, Španjolska, Island, Slovenija, Poljska i Švedska. Reprezentacije iz skupine A i B igraju u Koprivnici, pa će se tamo moći pogledati utakmice Hrvatske, Francuske, Srbije, Danske, Portugala, Norveške, Izraela i Rumunjske.

Ivan Čehok i Zlatko Dalić Inicijativa na krilima uspjeha nogometne reprezentacije Grad Varaždin kandidira se za nacionalni nogometni kamp

Na samom početku natjecanja, 9. kolovoza, prvi će na teren Arene Varaždin istrčati rukometaši Slovenije i Švedske (14.30 sati). Potom slijede utakmice između Islanda i Poljske (16.30) te Njemačke i Rusije (18.30). Prvi dan će zaključiti utakmice reprezentacija Španjolske i Mađarske (20.30). Sama završnica prvenstva također će se igrati u varaždinskoj Areni 17. i 19. kolovoza. Reprezentacije i njihovi stručni stožeri bit će smješteni u varaždinskom studentskom domu. Ukupan trošak organizacije za Grad Varaždin iznosi 250.000 kuna.

Željko Kušter, koordinator natjecanja i direktor lokalnog organizacijskog odbora Varaždin, ističe da Grad Varaždin drži kontinuitet rukometnih natjecanja jer je Europsko prvenstvo u rukometu M18 peto veliko natjecanje koje se održava u Varaždinu u posljednjih 10 godina.

Dravski bazeni Vijećnici odlučili Grad kupuje Dravske bazene, kredit za dogradnju škole

– Iako je organizacijski zahtjevno, vjerujem da će natjecanje biti spektakl i pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i podrže naše, ali i sve druge igrače, te da uživaju u odličnom rukometu – istaknuo je Kušter.

Ulaznice se mogu kupiti putem sustava ulaznice.hr ili na dan utakmice na blagajni dvorane.

Zlatko Dalić na Kapucinskom trgu Doček hrvatskog izbornika Zlatka Dalića u Varaždinu