Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
O pojedinim temama govorili su stručnjaci iz tih oblasti

U Beču predstavljeni turistički kapaciteti Slavonije

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Predstavljene su gastronomska i eno ponuda pri čemu su kao najvažnije odlike istaknuti organska proizvodnja, domaći proizvodi i recepti koji se prenose s generacije na generaciju

U Beču se na posebnoj prezentaciji održalo se predstavljanje klastera Slavonija, koji čine pet slavonskih županija (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska i Virovitičko-podravska županija).

Uspješno predstavljanje u Beču Slavonija doista ima što ponuditi turistima

Nositelj i organizator ovog događanja bila je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije. Prezentaciji su nazočili brojni predstavnici medija iz Austrije i Hrvatske, a na zanimljivom predavanju govornici su, inače stručnjaci u svom području, predstavili Slavoniju u pravom svjetlu.

Prezentaciju je posjetila i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske Rujana Bušić Srpak koja je istaknula važnost ovakvih događanja rekavši kako se svakim danom sve više radi na brendiranju Slavonije kao atraktivne turističke destinacije.

Premijer Plenković na Danu grada Županje: 'Slavonija će i dalje biti prioritet Vlade, naglasak na gospodarskom razvoju i demografskoj revitalizaciji'

Bila je ovo još jedna prilika da Slavonija, kao i Vukovarsko-srijemska županija, predstave svoje turističke kapacitete koji iz godine u godinu privlače sve veći broj turista iz Hrvatske, ali i svijeta. Između ostaloga predstavljena su zaštićena područja Slavonije, a bilo je riječi i o izuzetno bogatoj povijesti ovoga dijela Hrvatske i brojnim arheološkim nalazištima.

Predstavljene su gastronomska i enoponuda koje odlikuju organska proizvodnja, domaći proizvodi i recepti koji se prenose s generacije na generaciju. Posebno je istaknuta poznata slavonska gostoljubivost.