Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
VUKOVAR

U Borovu naselju otvoreno igralište za djecu vrijedno 7,8 milijuna kuna

Foto: Grad Vukovar
Igralište košta 7,8 milijuna kuna, ima moderna igrala, stijenu za penjanje, gumenu podlogu

Grad Vukovar proteklih je godina postao je prepoznatljiv po nizu dječjih igrališta sagrađenih i opremljenih širom grada. Nema nijedne četvrti koja nema barem jedno uređeno dječje igralište.

PLIVAČKI KLUB VUKOVAR Sve bolji rezultati vukovarskih plivača

U tome nizu odnedavno je i novo dječje igralište koje se nalazi u gradskoj četvrti Borovo naselje, na Trgu Dražena Petrovića. Igralište je vrijednosti 7,8 milijuna kuna i sadrži moderna igrala, stijenu za penjanje, a postavljenja je i gumena podloga kao i zeleni otoci. Tu su i sprave za vježbanje za odrasle. Sve sprave su iznimno kvalitetne i moderne, a razmišljalo se i o sigurnosti djece pa su postavljene gumene podloge. Za razliku od nekih drugih, ovo igralište obiluje raznim bojama.

Novo dječje igralište nalazi se na platou ispred Sportske dvorane i neposredno pokraj vukovarskog plivališta. Kada se zna da su tu i teniski tereni, nogometno igralište, ali i kuglana u prizemlju Sportske dvorane kao i igralište s tribinama za mali nogomet, dječje igralište nalazi se zaista na pravome mjestu.

Prepoznato je vrlo brzo pa su sprave i igrala tijekom cijeloga dana prepuni djece koja se bezbrižno igraju. Gradnju je financirao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Novosagrađeno dječje igralište posjetio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava