Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PLIVAČKI KLUB VUKOVAR

Sve bolji rezultati vukovarskih plivača

Foto: Grad Vukovar
Predsjednik kluba Luka Jurić kazao je kako je Plivački klub Vukovar osnovan 26. listopada 2016., a s djecom su počeli raditi u travnju 2017. kad je otvoreno Plivalište u Vukovaru.

U Klubu trenutačno ima 70-ak aktivnih plivača i dva trenera, a osim plivača iz Vukovara dolaze im i iz drugih klubova jer su prepoznati po kvaliteti i dobrim uvjetima rada

KAPITALNI PROJEKT U VUKOVARU Posao vrijedan 60 milijuna kuna trebao bi biti gotov za 20 mjeseci

Plivački klub Vukovar jedan je od najmlađih klubova koji djeluje u gradu, ali to njegove članove ne sprečava da ostvaruju više nego zapažene rezultate. Predsjednik kluba Luka Jurić kazao je kako je Plivački klub Vukovar osnovan 26. listopada 2016., a s djecom su počeli raditi u travnju 2017. kad je otvoreno Plivalište u Vukovaru. Trenutačno broje 70-ak aktivnih plivača i 2 trenera. U svega godinu i pol dana službenih natjecanja širom Hrvatske ostvarili su niz zapaženih rezultata, pri čemu su i prestigli brojne klubove s dugogodišnjom tradicijom. O tome što se i kako radi, kao i kakvi rezultati se bilježe, govori i podatak da su se članovi Plivačkog kluba Vukovar s posljednjeg Regionalnog prvenstva Hrvatske za regiju 4., koje je održano u srpnju 2020., vratili s čak 53 medalje.

– Htjeli smo upoznati javnost s time da u gradu Vukovaru djeluje Plivački klub Vukovar, da radi izuzetno dobro, da bilježe i izvrsne natjecateljske rezultate, da su oni još jedan bitan faktor koji je pokazao koliko su bazeni u Vukovaru bili potrebni. Zahvaljujući predanom radu predsjednika kluba gospodina Jurića, trenera u klubu, tajnice kluba, svih roditelja, ali ne smijemo ni najmlađe članove zaboraviti – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je organizirao prijam za članove kluba.

27. Festival glumca Dodjelom nagrada zatvoren 27. Festival glumca Za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu nagrađen Joško Ševo

Predsjednik kluba Jurić kazao je kako ovo više nije samo “neki plivački klub” jer sudjeluju na natjecanjima različitih kategorija.

– Naši su plivači uglavnom iz Vukovara, ali dolaze i iz drugih klubova jer su prepoznali naše uvjete i kvalitetu, od objekta do kvalitetnog rada trenera i trenerice – rekao je Jurić.