Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
47. olimpijada

U Brođancima ponovo uživali u starim sportovima

1/15
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Na Olimpijskom stadionu, odnosno mjesnom nogometnom igralištu okupilo se oko 900 sudionika iz 35 naselja iz šest hrvatskih županija te gosti iz Mađarske

Olimpijada starih sportova održana je u Brođancima. Ova jedinstvena sportsko-kulturna manifestacija održana je 47. put. Na Olimpijskom stadionu, odnosno mjesnom nogometnom igralištu okupilo se oko 900 sudionika iz 35 naselja iz šest hrvatskih županija te gosti iz Mađarske, a posjetitelji su mogli pratiti njihove nastupe, ali i uživati u gastronomskim delicijama i zabavnom programu, priopćili su iz Osječko-baranjske županije.

Osječko-baranjska županija sredstvima EU utvrđuje geotermalni potencijal Topla voda koristit će za energane, toplice, staklenike, mogućih investitora već ima

Sve sudionike i goste pozdravio je predsjednik Olimpijade Veljko Gudelj, a potom je Olimpijadu otvorio zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, koji je u djetinjstvu i osobno sudjelovao na ovoj manifestaciji. Olimpijski plamen u "olimpijskom kotliću" zapalili su skakač s motkom Slavonije Žito Dario Prekl i boksač Osijeka Luka Pratljačić.

- Kada imamo tradiciju dugu 47 godina, to je zalog i osnova za nešto veliko. Osječko-baranjska županija će se potruditi da do jubilarne 50. Olimpijade vrate ovoj priredbi stari sjaj koji je imala do sredine devedesetih godina prošlog stoljeća - rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.

Posebna ovogodišnja proslava blagdana sv. Ane Svetište u Bistrincima 222 godine nakon osnutka konačno elektrificirano