Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Vrijedne investicije u Općini Draž

U Dražu sagrađen most preko Karašice i uređene prilazne ceste

Foto: Osječko-baranjska županija
Od 2017. do 2022. na području općine Draž novim su asfaltnim slojem presvukli gotovo 12 kilometara cesta, za što je izdvojeno 4,5 milijuna kuna

Završena je gradnja mosta dugog 38,9 metara preko rijeke Karašice u samom naselju Draž, a u povodu toga Općinu je posjetio župan Ivan Anušić sa suradnicima.

– S radovima na mostu započeli smo u srpnju 2021., završeni su lani u rujnu, uporabna dozvola ishođena je koncem studenoga, a vrijednost radova je oko 6,5 milijuna kuna. Uz to su asfaltirane i pristupne ceste u dužini od oko 230 metara. U ovoj godini objavili smo natječaj javne nabave za spust Batina, čija je dužina 650 metara, a vrijednost 5,1 milijun kuna – kazala je Lejla Ševo, ravnateljica Uprave za ceste OBŽ-a. Navela je kako su od 2017. do 2022. na području općine Draž novim asfaltnim slojem presvukli gotovo 12 kilometara cesta, za što je izdvojeno 4,5 milijuna kuna.

– Ovo je jedan u nizu projekata na području Baranje i cijele županije kad je riječ o gradnji i uređenju cesta, mostova i ostale prometne infrastrukture, odnosno koridora koji služe ne samo prometnom povezivanju, već i u turističke svrhe – istaknuo je župan Anušić.

– Ovaj most i cesta izuzetno su značajni za sve Baranjce. Njima se znatno smanjuje put od Batine prema Udvaru, a most ima i gospodarski i turistički značaj. Zahvaljujući potpori Županije, kao i Vlade RH, provode se brojne investicije na području naše općine, pa se sinergija od lokalne preko regionalne do državne uprave pokazala zaista učinkovitom. Aktualne investicije su gradnja obrambenog nasipa i šetnice na Dunavu u Batini, u vrijednosti od oko 27 milijuna kuna, zatim otvaranje komunalnog pristaništa vrijednog više od 10 milijuna kuna, a radi se i na projektu izmuljivanja Topoljskog Dunavca, što je vrijedno više desetaka milijuna kuna – naglasio je načelnik Draža Stipan Šašlin. 

OSJEČKO-BARANJSKA POLICIJA Nastavlja se subvencioniranje stambenih kredita građana Osječko-baranjska županija objavila javne pozive za dodjelu potpora Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju veće za 17 posto OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA Rast broja turista, dobru viziju potvrđuju i nagrade