Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U derbi susretu Druge boćarske lige Virani su nadigrali vodeći Hajduk

U dresu virskih boćara debitirao doktor Silvio Bašić

Foto: Općina Vir
Osjećaj je fenomenalan, bolje od svih nagrada i diploma u medicini. Važnije je prvo mjesto na turniru nego bilo što drugo, govori Bašić

Od ove je sezone član Boćarskog kluba Vir postao poznati i ugledni hrvatski medicinski znanstvenik i liječnik prof. dr. sc. Silvio Bašić, dr. med., sin doajena virskog i zadarskog sporta Tomislava Bašića te rođak Darka Bašića, čovjeka koji je tijekom karijere zavrijedio da ga se smatra legendom virskog i županijskog boćanja.

svakodnevne provjere Boravak na otoku moraju prijaviti svi koji nemaju prebivalište

Doktor Bašić odjenuo je prvi put u službenoj utakmici dres virskog kluba protiv vodećeg Hajduka, a poput pokojnog oca Tomislava navukao je i kapu, dok je s rođakom Bašićem trijumfom protiv dubrovačkog para Josipa Glavinića i Zorana Gašića osigurao pobjedu svomu najdražem klubu. Osjećaj ponosa i sreće nije skrivao.

– Osjećaj je fenomenalan, bolje od svih nagrada i diploma u medicini. Važnije je prvo mjesto na turniru nego bilo što drugo – govori Bašić poput slavnog televizijskog dotura Luigija iz legendarnoga “Malog mista”.

Virski dotur Bašić bez ikakve je sumnje najbolji liječnik među boćarima i najbolji boćar među liječnicima, a to je, ako bi pitali dotura Luigija, najveća moguća čast. No za razliku od Luigija, kojemu su punti u balotama najvažniji, virskom doktoru Bašiću ipak su pacijenti na prvom mjestu, pa će novi nastup u posljednjem kolu na Viru ovisiti o mnogočemu.

Supružnici Lukić pokrenuli platformu za besplatni marketing Na web-platformi Otok Vir može se pronaći smještaj, tvrtke, plaže...

– Ako ne budem spriječen obvezama, sigurno ću doći, no ne mogu biti siguran. Radujem se svakako novom nastupu – dodao je poznati virski i hrvatski liječnik za Virski list.