Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Supružnici Lukić pokrenuli platformu za besplatni marketing

Na web-platformi Otok Vir može se pronaći smještaj, tvrtke, plaže...

Foto: Općina Vir
Supružnici Matea i Tomislav Lukić dosad imaju dvadesetak registriranih poslovnih subjekata

Virski marketinški i IT stručnjak Tomislav Lukić pokrenuo je sa suprugom Mateom platformu s besplatnim marketingom za sve poslovne subjekte na otoku Viru.

završno uređenje Otvaraju se bar Mul i restoran Kotarina

U svega nekoliko je dana web-platforma Otok Vir (otokvir.eu) uspjela privući desetke poslovnih subjekata na Viru – turističke iznajmljivače i ugostiteljske objekte – kako bi se stvorilo jedinstveno online mjesto na kojemu korisnici samostalno mogu kreirati svoje račune te dodavati svoje turističke objekte ili predstavljati poslovanje. Na istom mjestu krajnji korisnici ovu web-platformu mogu koristiti za odabir najboljih virskih proizvoda i usluga pa im je zajednički interes sadržan u podnaslovu platforme – pronađi sve što trebaš, smještaj, tvrtke, restorane, plaže ili popularna događanja, izvijestili su iz virske uprave.

– Sve je potpuno besplatno jer je inicijalna ideja ovog projekta bila stvoriti online mjesto gdje poslovi pogođeni pandemijskom krizom mogu oglašavati svoje poslovanje. Imamo dvadesetak računa, ali nam je plan do lipnja imati minimalno stotinjak registriranih poslovnih subjekata – kaže za Virski list Tomislav Lukić, mladi IT stručnjak i magistar ekonomskih znanosti specijaliziran za razvoj web-stranica i digitalni marketing.

Rezidencijalna Villa Lanterna ima popunjenost od lipnja do kraja rujna području Rezervacije se zasad ne otkazuju, pripremaju se plažni barovi i terase

Sa suprugom Mateom Lukić Tomislav je početnu ideju brzo pretočio u virtualnu stvarnost pa je na platformi postavljeno i nekoliko videoprezentacija na kojima se korisnicima, korak po korak, objašnjava kako otvoriti račun te predstaviti svoje poslovanje.

– Sve je vrlo jednostavno. Ova je platforma jedan od projekata na kojemu radim kroz svoj obrt, jer sam o takvom tipu projekta razmišljao već neko vrijeme – ističe za Virski list Lukić, koji očekuje kako će se uskoro veći dio poslova i poslovnih ponuda pronaći na najjednostavniji mogući način na virskoj platformi, dok će korisnici dobiti mogućnost velikog izbora.

– Ono što je najvažnije, objekti, poslovi i cjelokupna ponuda mogu biti ocijenjeni kako bi krajnji korisnici bili sigurni da biraju najkvalitetnije – napominje mladi IT stručnjak i vlasnik obrta Croator Web Studio registriranog na otoku Viru.

Zadarska tvrtka Prudens predstavila novi model lutaka u nošnji Lutke u ženskoj virskoj nošnji među jedinstvenim hrvatskim suvenirima

Virska je platforma izazov i dobar ulaz na otok kojemu je turizam identitet, a to je zapravo budućnost ovog web-sadržaja.

– U trenutku kada profunkcionira turizam, fokus marketinga se prebacuje na korisnike koji će željeti pronaći adekvatan smještaj ili restoran na Viru. Jednostavno kreiraju račun, logiraju se preko Facebooka ili Google računom te pretražuju ponudu s ocjenama – računa Lukić na uspjeh svoje jednostavne i besplatne platforme.