Izbornik
Naslovnica Županije
Na "Jeseni u Lici" raskoš proizvoda iz Virovitičko-podravske županije

U Gospiću pčelari, destilerija, uljari, voćari i nagrađivana slastičarka Sandra Jadek

Slavonija i Lika uvijek su bili "jedno srce", a u središtu Gospića predstavili smo se s proizvodima koji predstavljaju naš zavičaj, rekao je župan Anušić
Foto: Kristijan Toplak
Ličko-senjska županija je bila "Županija partner" našeg Viroexpa 2023. godine, a mi smo na ovaj način uzvratili partnerstvo dragim prijateljima iz Like, ističe direktor Mijok

Na 25. jubilarnoj manifestaciji "Jesen u Lici", u središtu Gospića, Lika je ponudila najbolje što ima.

Županija partner
Među 350 izlagača, predstavilo se i njih dvadesetak iz Virovitičko-podravske županije koji su dio sajma Agroexpo, a koji se ove godine održao na "putujućoj destinaciji".

– Ličko-senjska županija je bila "Županija partner" našeg Viroexpa 2023. godine, a mi smo na ovaj način uzvratili partnerstvo našim dragim prijateljima iz Like. Virovitičko-podravska županija u potpunosti je financirala smještaj i izlagački prostor našim izlagačima jer je ovo promocija našega kraja, a pritom smo se nastojali zahvaliti izlagačima koji su uz Agroexpo svih ovih godina – kazao je Bojan Mijok, direktor sajma Viroexpo i pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije.

U Gospiću su se predstavili pčelari s područja Virovitičko-podravske županije, destilerija MaM sa svojim na svjetskoj razini nagrađivanim žesticama. Bilo je tu i prvoklasnog bučinog ulja, kao i Sandra Jadek, najpoznatija slastičarka ovih prostora, srebrna s kulinarske Olimpijade u Stuttgartu. Bili su tu i voćari, a predstavili su se i turistički potencijali Virovitičko-podravske županije.

– Slavonija i Lika uvijek su bili "jedno srce", a u središtu Gospića predstavili smo se s proizvodima koji predstavljaju naš zavičaj. Hvala Ličanima na gostoprimstvu i doista smo ponosni što smo svoje proizvode mogli predstaviti u središtu Gospića. Virovitičko-podravska županija je i prijašnjih godina bila sudionica "Jeseni u Lici", ali nikada ovako organizirano kao za jubilarno 25. izdanje, kada se naš Agroexpo prvi put predstavio izvan Virovitice – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Nastup i u Križevcima
Inače, Virovitičko-podravska županija bit će "Županija partner" na 25. obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije. Virovitičko-podravska financirat će izlagačima sa svog područja nastup na ovoj manifestaciji koja će se od 10. do 12. studenog održavati u Križevcima. Ovaj sajam predstavlja najvažniju gospodarsku manifestaciju na području Koprivničko-križevačke županije, a nastup Virovitičko-podravske županije i njezinih izlagača, ističe se, predstavljat će nastavak dobre gospodarske suradnje Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije, koja je bila "Županija partner" na Viroexpu 2022. godine.

BUDUĆI Centar za agrume mjesto je udruživanja, ali i fokusiranog upravljanja proizvodnjom agruma. Između ostalog, među predviđenim aktivnostima Centra je i sadnja pokusnih nasada Sezona berbe mandarina Vučković: Kvaliteta mandarina je izvanredna, a urod izvrstan ŽUPANIJA godinama iz svog proračuna izdvaja znatna sredstva za infrastrukturu, a pomaže i klubovima i udrugama OBŽ je iduće godine Europska regija sporta Županija s 396.500 eura pomaže ulaganja u sportske objekte i terene Korzo je gotovo neprepoznatljiv, a novi izgled postigao se postavljanjem novih opločnika, sadnjom drveća s obje strane šetnice te novom komunalnom opremom, odnosno kantama za odvojeno razvrstavanje otpada, klupama te žardinjerama za cvijeće Vrijednost obnove iznosi oko 1,250.000 eura Otvoren novi korzo: Ovo je prekrasno, i park i šetnica i sve