Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
povratak u škole

U klupama po jedan učenik, a razmak između njih je 1,5 metar

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Virska je škola još uoči početka nastave bila dezinficirana i spremna za učenike, a nastava je organizirana prema mjerama socijalnog distanciranja, ističu s Vira

Virski osnovci od prošlog su ponedjeljka ponovno sjeli u otočne školske klupe, a Dječji vrtić Smješko otvorio je vrata svim virskim mališanima. Tako su u praksi primijenjene nove upute HZJZ-a za rad predškolskih ustanova i nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama u razvoju, izvijestili su iz virske uprave.

svakodnevne provjere Boravak na otoku moraju prijaviti svi koji nemaju prebivalište

– Naše su škole u Viru i Privlaci u suradnji s općinskim stožerima civilne zaštite na vrijeme pripremile higijenske i prostorne uvjete za povratak učenika – kaže ravnateljica Verica Škibola za virski list.

Kako su u svim odgojnim i obrazovnim objektima provedene i poštovane opće mjere sprečavanja širenja zaraze, virska je škola još uoči početka nastave bila dezinficirana i spremna za učenike, a nastava je organizirana prema mjerama socijalnog distanciranja, ističu s Vira.

– U klupama sjedi po jedan učenik, a one su razmaknute metar i pol. Imamo također pojačanu osobnu higijenu djece – dodaje Škibola.

Djelatnici čistog otoka Ne treba nam teretana, dovoljno je čistiti plaže

Nakon koordiniranja i sastanka s nastavnicima, određen je raspored dolazaka učenika u škole. Tako se u Područnoj školi na Viru nastava organizira od 8 sati za učenike drugog razreda, u 8.10 na rasporedu su učenici trećeg razreda, druga smjena počinje u 13 sati za učenike 1. razreda, a 4. razreda u 13.10 i 13.20 sati.