Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
BROJNA PUBLIKA

U Križevcima održana edukativna tribina o doživotnom uzdržavanju

1/4
Foto: Radio Križevci
Tribinu je otvorio predsjednik Županijske skupštine i Savjeta za umirovljenike Željko Pintar

U organizaciji županijskog Savjeta za umirovljenike u Križevcima je u utorak održana edukativna tribina na temu “Doživotno i dosmrtno uzdržavanje” koju su umirovljenicima i zainteresirano javnosti predstavili stručnjaci iz područja zdravstva i socijalne skrbi.

obilazak Obnovljena dionica ceste u Hudovljanima

Tribini je prisustvovao i zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije, Ratimir Ljubić, koji je uputio čestitke povodom Međunarodnog dana starijih osoba kazavši kako je briga za starije ne smije biti samo zadatak obitelji već i cijele zajednice koja mora omogućiti uvjete za dostojanstveni život.

Velika Gorica Prijave za isplatu božićnice umirovljenicima počinju 7. listopada

Tribinu je otvorio predsjednik Županijske skupštine i Savjeta za umirovljenike Željko Pintar koji je istaknuo važnost podizanja svijesti javnosti o problemima s kojima se svakodnevno susreću starije osobe naglasivši kako Županija putem raznih programa brine o kvaliteti života starijih osoba.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti u Željka Koluder Vlahinja govorila je o provedbi strategije palijativne skrbi te najavila zapošljavanje mobilnog palijativnog tima, a o temi su svoje viđenje dali i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko- križevačke županije Draženka Vadla te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović.

Križevci Dječja igrališta u Majurcu i Poveliću dobila nove sadržaje

Podršku tribini u ime Grada Križevaca je iskazao pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel te predsjednik Udruge umirovljenika i starijih osoba Križevaca Božidar Štubelj.

Sudionici tribine na kraju rasprave su se složili kako veliku pozornost treba usmjeravati prema osiguranju dostojnih životnih uvjeta za starije osobe te visoku razinu moralne, pravne i etičke odgovornosti potpisnika ugovora o uzdržavanju.