Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
provodi se sa darovitim učenicima

U Pazinu prvi put u Hrvatskoj demonstriran NTC sustav učenja

nogomet
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
NTC sustav učenja specijalizirani je program učenja u kojemu dominira aktivnost djeteta i njegov uspješan psihomotorni razvoj, a program radionica uključuje kompleksne motoričke aktivnosti, misaone klasifikacije i asocijacije

U Pazinu je po prvi puta u hrvatskoj demonstriran NTC sustav učenja koji se provodi s darovitim učenicima. Učenici četvrtih i petih razreda pokazali su sve stečene tehnike i prošli najveći izazov, NTC poligon.

Poligon bio jedan od najvećih izazova koji su djeca morala proći, a učenici su morali pokazati sve stečene tehnike uz fizičku aktivnost. NTC sustav učenja specijalizirani je program učenja u kojemu dominira aktivnost djeteta i njegov uspješan psihomotorni razvoj, a program radionica uključuje kompleksne motoričke aktivnosti, misaone klasifikacije i asocijacije. Jedna od tehnika učenja koja se najviše koristi u hrvatskom jeziku je slikovni prikaz.

Osnivač sustava učenja je dr. Ranko Rajović. Osnovu programa predstavljaju suvremena znanstvena otkrića iz polja neuroznanosti i pedagogije s ciljem razvoja kreativnosti i funkcionalnog znanja djece.

Pazinska je škola prva škola u Hrvatskoj koja je provodila NTC sustav učenja za darovite. Velik broj učitelja će i u sljedećoj godini položiti NTC edukacije, a u bliskoj bi budućnosti upravo pazinska škola mogla biti prva škola u Hrvatskoj s NTC licencom, priopćili su na stranicama Grada Pazina.