Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Počela energetska obnova vrtića u Čazmi

U Pčelicu stižu novi stropovi i rasvjeta, obnovit će se podovi

Rezultat radova bit će manji računi za režije i ugodniji prostori za smještaj mališana
Foto: Grad Čazma
Za vrijeme radova dvije najstarije vrtićke skupine bit će privremeno smještene u prostoru Doma umirovljenika Čazma

Započela je energetska obnova čazmanskog dječjeg vrtića „Pčelica“. U starom dijelu vrtića zamijenit će se tako stropovi, rasvjeta i obnoviti podovi dok će se sportska dvorana sanirati od utjecaja vlage.

Do kraja godine očekuje se i izmjena pokrova škole Osnovna škola Trnovitički Popovac U obnovljenoj školi bit će toplije učionice za 75 učenika

Radovi su vrijedni 480.000 kuna od čega, temeljem Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, 317.000 kuna ide iz proračuna Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a ostatak je osigurano iz gradskog proračuna Čazme.

Molba za strpljenje

– Rok za izvođenje radova je 40 dana tako da bi s krajem rujna i radovi trebali biti gotovi. Budući se radi o unutrašnjem uređenju dvije će vrtićke skupine najstarije dobi, privremeno, od 3. rujna biti smještene u obnovljenom Domu umirovljenika u Čazmi – kazuje ravnateljica vrtića Martina Kovač dodajući kako će se privremeni prostor opremiti i prilagoditi potrebama djece dok će se učiniti i sve kako djeci na toj lokaciji ne bi bilo što nedostajalo.

Dodjela nagrada u Čazmi Nizom događanja obilježen Dan grada Čazme ‘Čazma nije velik grad, ali pred njim su velike mogućnosti’

– Obroci će se posluživati u prostoru Doma umirovljenika, s time da će doručak i užina biti pripremani ondje dok će se ručak dovoziti iz vrtića. Javno dječje igralište i Gradska knjižnica u neposrednoj su blizini tako da vjerujemo da će skupinama Malaca i Bubamara privremeni boravak biti ugodan tih planiranih 40 dana koliko bi radovi trajali – istaknula je ravnateljica Kovač zahvalivši se Matici umirovljenika na susretljivosti i zamolivši roditelje za strpljenje i razumijevanje jer će u obnovljenom vrtiću uvjeti za rad biti puno ugodniji za mališane.

Inače, kroz nekoliko mjeseci krenut će i veliki projekt dogradnje i proširenja vrtića, koji je vrijedan 6,4 milijuna kuna koji su u cijelosti osigurani iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Ti radovi, kazuju u ovoj gradskoj ustanovi, neće ometati smještaj 160 polaznika vrtića.

Dulje radno vrijeme vrtića

Na natječaje je prijavljen i projekt produljenja radnog vremena vrtića, te se uskoro očekuje donošenje odluke o financiranju.

Taj projekt, vrijedan gotovo tri milijuna kuna koje bi vrtić dobio u stopostotonom bespovratnom iznosu značit će puno za zaposlene roditelje kojima odgovara produženi ili popodnevni boravak u vrtićima. 

suradnja s Poljacima Potpisan Sporazum o suradnji Čazma će uz pomoć Poljske bolje koristiti novac iz EU